РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.12.2006

2 мільярди доларів

становить обсяг товарообігу між США і Україною за десять місяців цього року. Це рекордний показник iз часу проголошення незалежності нашої держави. Досягти його вдалося завдяки скасуванню в Україні статусу країни з неринковою економікою, а також завдяки скасуванню поправки Джексона-Веніка, підписання двосторонньої угоди про взаємний доступ на ринки товарів і послуг у рамках приєднання України до СОТ тощо.

124 мільйони гривень

виділить держава для святкування 225-ї річниці заснування міста Севастополь. З них 100 мільйонів влада міста планує отримати з держбюджету, ще 24 мільйони буде виділено з міської казни. Ювілей міста відзначатимуть 14 червня 2008 року.

43,5 мільйона українців

станом на кінець листопада цього року користуються стільниковим зв'язком. Це на 2 мільйони більше, ніж торік в аналогічний період. Лідером абонентської бази залишається компанія «Київстар», кількість абонентів якої становить понад 19 мільйонів осіб. UMC має 17,6 мільйона користувачів. Замикає трійку лідерів компанія «Астел» (торгова марка life) з 5,2 мільйона абонентів.

40 мільйонів землян

інфіковані, за даними ООН, вірусом імунодефіциту. До кінця цього року інфікуються ще 4 мільйони і майже 3 мільйони помруть від страшної недуги. Відколи відкрито вірус, від нього померло 25 мільйонів людей. Критичною залишається ситуація в Африці, тим часом епідемія вже незабаром може підкорити Східну Європу та Центральну Азію. Майже через чверть століття з часу появи хвороби єдиним і поки що найефективнішим захистом від ВІЛ-інфекції досі залишається презерватив.

3 мільйони гривень

виділив Кабмін для відбудови мостів у Чернівецькій області, зруйнованих внаслідок стихії у червні. Гроші з резервного фонду будуть направлені на ремонт переправ у Глибоцькому і Сторожинецькому районах. До кінця поточного року Чернівецька облдержадміністрація повинна затвердити розподіл коштів і прозвітувати уряду.

16 тисяч 314 дітей

усиновили в Україні іноземці за роки незалежностi. Лідерство з усиновлення утримують США — туди поїхало 6 тисяч українських сиріт, в Італію — більше 4 тисяч, Іспанію — понад 2 тисячі. Зараз на обліку Державного департаменту з усиновлення перебуває більше 26 тисяч дітей, з яких 20 тисяч можуть переїхати жити в нові родини за кордон уже найближчим часом.

4,5 тисячі квартир

розраховує отримати до кінця року Міноборони для військовослужбовців. Наразі через обмежене фінансування з держбюджету існує загроза зриву цього плану. Від річного ліміту на вирішення «квартирного питання» станом на сьогодні військові отримали лише 595,5 мільйона гривень — 47% від запланованих.

51-ше місце

посідають українські дипломати при ООН за кількістю порушень правил паркування у Нью-Йорку. Результати дослідження оприлюднила американська газета «Нью-Йорк Таймс». Спостереження мали на меті встановити зв'язок між тим, як часто дипломати переступають закон, і місцем країни, яку вони представляють у світових індексах корупції. Першість у списку 146 країн-членів ООН посіли Кувейт, Єгипет і Чад.

7 нових шкіл

відкриють у столиці до початку наступного навчального року. Саме стільки навчальних закладів на даний момент перебувають на етапі будівництва у Києві. Потреба в них виникла у зв'язку зі зростанням кількості дітей дошкільного віку. На 1 вересня 2007 року, за прогнозами Київської міськдержадміністрації, число першокласників становитиме майже 7 тисяч.

12—13 відсотків

становитиме інфляція за підсумками 2006 року, вважає експерт Центру соціально-економічних досліджень «CASE Україна» Олександр Лозовий. На його думку, уповільнення зростання темпів інфляції не очікується і в першій половині наступного року. Навпаки, вона може і дещо зрости. Торік цей показник становив 10,3%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>