Премiю — на подарунки

05.12.2006
Премiю — на подарунки

Борисові Тарасюку дитячий концерт сподобався. (Фото PHL.)

      День святого Миколая — одне з найулюбленіших дитячих свят, на яке малеча чекає цілий рік. А позбавлені сімейного виховання діти — тим більше. Днями в притулку для неповнолітніх Служби у справах неповнолітніх Київської міськадміністрації зустрічали свого Миколая — точніше, дипломата Бориса Тарасюка, екс-міністра закордонних справ. Вітаючи присутніх вихованців закладу з Днем святого Миколая, колишній урядовець побажав їм розвивати свої вроджені таланти. «Я бачу серед вас майбутніх відомих людей України, журналістів і навіть міністрів закордонних справ», — зазначив він.

      У відповідь діти продемонстрували концерт. А представник КМДА — начальник служби у справах неповнолітніх Микола Кулеба — навіть підтупцьовував у ритм вальсу й танцю «морячків», взявши на коліна найменшу вихованку притулку.

      Звісно ж, гості прийшли не без подарунків — усі діти отримали пакуночки з корисним начинням: блокнотами, альбомами для малювання фломастерами, пластиліном, фарбами та солодощами, які, звичайно ж, були одразу випробувані.  Крім того, задля створення домашнього затишку  притулку презентовано кілька обігрівачів.

      Директор установи Ірина Дуванська розповідає, що вихованці дуже задоволені святкуванням: «Подарунки були не просто принесені, а дуже гарно продумані — вони містили саме те, що цікавить дітей». За її словами, жоден пакуночок не залишився в кутку — всі були миттєво розкриті й показані іншим дітям та вихователям.

      Міністерство закордонних справ України опікується зазначеним закладом уже дев'ять років, завдяки чому діти з неблагополучних сімей беруть участь у новорічних ялинках та відвідують інші свята. Проте нинішня акція не носила характер офіційної: Борис Тарасюк зізнався, що на святкові подарунки він вирішив витратити власну нещодавно отриману премію. «Суспільство має більше знати про таких дітей», — підсумував він.

 

Довідка «УМ»

      Київський міський притулок для неповнолітніх виховує дітей віком від 3 до 18 років, які зазнали насильства у своїх родинах, загубилися або за інших обставин опинилися на вулиці. Протягом першого півріччя 2006 року ця установа прийняла 371 вихованця. 192 дитини потрапили до притулку з неповних сімей, 72 є сиротами або позбавленими батьківського піклування.