НОВИНИ ПЛЮС

03.11.2006
Справа «Озерки»

      Дніпропетровська прокуратура порушила кримінальну справу проти фальшивого судового виконавця, який намагався проникнути на ринок «Озерка» в Дніпропетровську під час спроби його силового захоплення. При цьому затриманий пред'являв охороні «Озерки» судове рішення Алуштинського суду, яке після перевірки виявилося фальшивим. Про це УНІАН повідомило джерело в правоохоронних органах Дніпропетровщини.

Українці перевірять поляків

      Наступного тижня українські фахівці мають намір провести інспекцію польських м'ясо-переробних підприємств. Про це УНІАНу повідомив голова Державного департаменту ветеринарної медицини України Іван Бісюк. За його словами, група складатиметься з шести осіб, спочатку працюватиме 10 днів. Щодня українці інспектуватимуть по 1—2 підприємства на день. Нагадаємо, що з 26 березня цього року Україна заборонила iмпорт м'яса і м'ясопродуктів iз Польщі через випадки завезення їх без відповідних ветеринарних документів.

Нелегали

      Із України видворено 14 грузинських нелегалів, затриманих раніше на Закарпатті при спробі нелегально потрапити до Словаччини, а потім до Австрії. Усього з початку цього року українські прикордонники відправили з України у добровільному та примусовому порядку понад 4500 нелегальних мігрантів, з них близько 400 — громадяни Грузії.

Штормове попередження

      Сьогодні у східних регіонах України, а також на Запоріжжі, Дніпропетровщині, Херсонщині та в Криму очікуються складні погодні умови: дощ, що переходитиме у мокрий сніг, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь. У Криму пориви вітру 17—22 м/с. Температура повітря протягом доби поступово знизиться  до 2° тепла — 4° морозу. З огляду на погіршення погоди Департамент ДАІ нагадує водіям, які планують поїздки в ці регіони, щоб були уважними в дорозі. А кримські рятувальники закликають жителів і гостей автономії постаратися уникати виїздів на транспорті без необхідності та просять звернути особливу увагу на безпеку дітей. Крім того, МНС закликає громадян обмежити відвідини гірських масивів і походи до лісу.

Знову горів секонд-хенд

      І знову на столичній Шулявці. На момент прибуття пожежних підрозділів полум'я охопило торговельні ряди на площі 100 квадратних метрів. Вогонь вдалося приборкати і не допустити його розповсюдження на інші намети ринку. Нагадаємо, що це вже друга пожежа на шулявському секонд-хенді за останні шість тижнів. 24 вересня тут згоріло 500 квадратних метрів ринку. Тоді від вогню довелося рятувати автомобільний міст та завод «Більшовик». 

Репресії проти білоруської опозиції

      Лідер білоруського опозиційного руху «Молодий фронт» Дмитро Дашкевич, згідно з ухвалою суду від 1 листопада, отримав півтора року позбавлення волі, передає радіо «Свобода». Дашкевича засуджено лише за те, що «Молодий фронт» діяв, не пройшовши реєстрації в Мін'юсті. Нагадаємо, що закріплена законодавчо в 2005 році норма про притягнення до кримінальної відповідальності громадських організацій та спілок, що не пройшли реєстрації, була спрямована винятково проти опозиційних рухів. Водночас юридичні норми для бажаючих зареєструватися було умисно настільки ускладнено, що більшість з опозиційних до влади президента Лукашенка організацій не змогла пройти реєстраційної процедури.

Геноцид карикатур

      В Ірані підбили підсумки конкурсу карикатур на тему Голокосту, влаштованого Міністерством культури цієї країни. Головний приз розміром 12 тисяч доларів, повідомляє «Франс пресс», отримав марокканець Абдалла Деркаві. Друге місце «культурологи» Ірану віддали бразильцю, а третє — французові, ім'я якого не розголошується через побоювання переслідувань із боку євреїв після повернення лауреата на батьківщину. Цей конкурс було оголошено в лютому нинішнього року як своєрідну відповідь на публікацію в низці західних ЗМІ, насамперед данських, карикатур на пророка Магомета.

Панама для Радбезу ООН

      Учора нарешті визначився кандидат у непостійні члени Ради Безпеки ООН від країн Карибського басейну — ним стала Панама. Після чергового раунду тривалих — майже добу — переговорів Венесуела та Гватемала зняли свої кандидатури на користь Панами.

Жертви Хелловіну

      Як стало відомо вчора, вечір Хелловіну мав драматичні наслідки у кількох містах США. У Сан-Франциско невідомий відкрив стрілянину по вуличній карнавальній маніфестації — 9 осіб було поранено, ще одна людина травмована у штовханині, що почалася в юрбі учасників акції. Про це повідомила агенція «Ассошіейтед пресс». Крім того, в цьому ж місті в ніч Хелловіну пролунав вибух під офісом фірми PayPal, але ніхто з людей, на щастя, не отримав поранень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>