Волосся в шоколаді й... смородині

29.09.2006
Волосся в шоколаді й... смородині

Дрібні кучері уже не актуальні. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Біляві, чорняві, русяві моделі заполонили минулого тижня Український дім, який три дні поспіль цокотів ножничками, гребінчиками, заколочками; гудів потужними фенами; шипів лаками та пінками — свою майстерність: вправність рук, гостроту зору та вміння наводити красу демонстрували, змагаючись між собою, майстри перукарського мистецтва. У такому метушливому ритмі відбулася найважливіша подія осені в індустрії краси України — чемпіонат із перукарського мистецтва «Кубок Києва 2006». За кожним рухом майстрів, яким на все давалося від 25 хвилин до 2 годин, спостерігали безліч цікавих очей, а також об'єктивів фото- та відеокамер.

      Користуючись нагодою, що в одному місці вдалося «впіймати» багатьох най-найкращих майстрів з наведення краси — перукарів, візажистів, майстрів манікюру, кореспондент «України молодої» порозпитував, що ж модно й актуально у цьому сезоні в зачісках, макіяжі та манікюрі.

 

Блондинки за рогом... моди

      Шатенки-брюнетки тепер можуть полегшено зітхнути: блондинки нарешті залишилися за бортом моди. Ну принаймні у цьому сезоні. Бо у світ кольору жіночого волосся повертається шоколад. За словами Ольги Лютої, майстра жіночих зачісок, цього сезону доречні темні кольори. Окрім шоколаду, модниці можуть фарбувати волосся у смородиновий колір.

      Що стосується форм і довжини, то у моді зараз довге волосся та чіткі форми (тут переважатимуть геометричні та подовжені лінії). Повертаються у моду також великі кучері. А от зі стрижок зникають «баранці», бо наразі актуальне пряме волосся.

      У вечірніх зачісках модні валики з елементами хвиль та локонів, не втратили актуальності яскраві пасма серед темного волосся.

      Загалом же втілення жінки цього сезону — це простота, жіночність, дорога біжутерія, природні відтінки волосся або ж контраст темних зі світлими кольорами, — вважає Галина Шевчук, учасниця конкурсу «Модний жіночий образ».

Коса — атрибут модної весільної зачіски

      А ось ці поради для тих, хто готується стати на весільний рушничок. Людмила Оксамітна, дизайнер одягу, вважає, що образ нареченої повинен випромінювати насамперед свіжість. Романтичний стиль особливо актуальний. Доречними у вбранні нареченої цього сезону є рюшечки, «фонарики», шифон, мереживо, ручне плетиво, живі та штучні квіти у волоссі та в оздобленні плаття. А от фата — це вчорашній день, не втратила позиції хіба що діадемка (піднята вгору невеличка фата). Натомість волосся молодій прикрашають бантиками та стрічками, це пов'язано насамперед із тим, що в моді весільної зачіски — коса та різноманітне плетіння. Тенденційними, окрім кіс, на голові нареченої є начiс, укладка на дифузор, легкі хвилі, ламані елементи. За словами майстра Андрія Гуцала, загалом волосся нареченої має бути в більш пастельних та спокійних тонах, а не в диких, це може бути шоколадний, моко, білий, і в жодному разі не чорний колір.

      А от у весільному макіяжі актуально використовувати золото, камінчики, крапочки, розповіла Ольга Баранік, учасниця конкурсу «Фантазійний макіяж». Очі ж відтіняти модно персиковим та салатовим кольорами.

У чоловічій зачісці доречне... осіннє листя

      Хлопців, які повідпускали довгі патли, мусимо розчарувати — їм негайно слід навідатися до перукарні. Бо чоловіча зачіска цього сезону віддає перевагу короткому волоссю, чітким формам, об'єму, хорошій стрижці, яка б відповідала формі обличчя та в якій була б помітна текстура волосся. Модно також поєднувати кучері з рівним волоссям, запевняють майстри чоловічих зачісок.

      Стриманішими мода вимагає чоловіків бути і в кольорах. Цього сезону модними є природні відтінки, зокрема рудий та бежевий, а кислотні вже не актуальні. Руслан Коваленко, учасник конкурсу «Чоловіча зачіска», розповів, що чоловікам доречно фарбуватися у коричневий, золотий кольори, а також у кольори осіннього листя, а ще — от несподіванка — у...фіолетовий! Допускається також валаяж — ефект вигорілого волосся.

      Стильний чоловічий образ цього сезону, як вважає Світлана Малик, учасниця конкурсу «Модний чоловічий образ»,— це поєднання мужності з ніжністю і цілеспрямованістю. Цей образ, за її словами, повинен світитися зсередини, ні одяг, ні будь-що інше не повинне сковувати чоловіка. Колір одягу повинен відповідати кольору очей та шкіри. Наталя Бабіна, теж учасниця цього конкурсу, розповіла, що останні тенденції в чоловічому образі — це хутро, рукавички, креатив та натуральні тони. Серед тенденцій можна виділити злиття класики з креативом, зокрема неопанком, впорядкований вигляд із поєднанням хорошого взуття та костюма, багато аксесуарів, елементи готичного стилю.

У манікюрі актуальний френч

      Як розповіла Євгенія Затеральна, майстер манікюру, цього сезону модний як стелет (гостра форма «кігтиків»), так і квадратна форма нігтів. Загалом же форму підбирають таку, яка найкраще підійде до ваших рук. Актуальним залишається френч (французький манікюр). У відтінках доречними будуть кришталевий, молочно-рожевий, перлинний. Але ближче до зими модними будуть насичені кольори — бордовий та червоний.

      Надати нігтям вишуканості допоможе художній розпис. Антоніна Тиха, майстер художнього розпису на нігтях, вважає, що нинішнього сезону в розписі найкраще поєднувати темно-спокійні відтінки з незвичайно яскравими, а щодо самого малюнка, то актуальними залишаються квіточки та пейзажі. А от розписують нігті найчастіше на френчі.

      Як і раніше, щоб прикрасити жіночі «пазурі», окрім лаків, гелей та пудр для художнього моделювання нігтів сьогодні використовують різноманітні стрази, камінчики, пір'я, сухоцвіт, склобісер, сусальну фольгу. А для гурманів манікюру незмінно модним залишається акваріумний ефект (спеціальна техніка роботи з кольоровими акрилами і гелями), в якому фантазії немає меж.

Ультрамарин, малиновий, бірюзовий — сьогоднішні відтінки макіяжу

      За словами Ірини Соколовської, учасниці конкурсу «Урочистий макіяж», відтінки у макіяжі мають відповідати одягу та місцю призначення. Відтіняти ж очі модницям дизайнер радить тінями кольору ультрамарин, малиновий, бірюзовий. Актуальною лишається класика — контраст чорного з білим. Ближче до зими, коли з'явиться хутро, модними будуть теракотові відтінки. Лінії повинні бути чіткими, обов'язково має бути гра кольорів, також модним у макіяжі буде льодовий та блискучий ефект.

  • Мода як демонстрація сили

    Починався Тиждень з порогу — навпроти входу в «Мистецький арсенал» куратор проекту Ukraine Inspired, дизайнер Федір Возіанов представив невелику колекцію casual–речей — футболки та світшоти з патріотичними принтами та написами. >>

  • Без шаблону

    Катя Возіанова — засновниця ательє Indposhiv, донька дизайнера Федора Возіанова — маже п’ять рокiв тому знайшла вільну нішу: чоловічі костюми на замовлення. Нудне радянське слово «індпошив» написала латиницею і взялася до роботи. Це тільки на перший погляд здається, що Brioni та Ermenegildo Zegna задовольнили потребу багатих чоловіків у пристойних ко­стюмах, а торгова марка «Михаїл Воронін» — не дуже багатих. >>

  • Ох ти ж і сукня!..

    Український тиждень моди, що проходив iз 9 по 13 жовтня, дав відчуття, що країна перебуває напередодні створення повноцінної fashion–індустрії. Є UFW — з традиціями, патріотизмом, професіоналізмом. Є нібито альтернативні модні Дні — проект маргінальний, проте амбіційний. Є Львівський fashion week, і в ці дні вперше пройдуть «кучні» покази в Харкові. >>

  • Скрипка вчить, як одяг шить

    Олега Скрипку в нас просто люблять. Здається, саме тому поява його в підсумковому дефіле на подіумі Українського тижня моди викликала шквал овацій. У кулуарах після закінчення першого дня Тижня, в якому Скрипка дебютував як дизайнер, більше критикували його колекцію, ніж захоплювалися. >>

  • Пішов 33–й Тиждень...

    33–й український тиждень моди наповнений ефектними заходами і медійними обличчями. 12 жовтня на подіум UFW вийдуть 12 телеведучих групи каналів «1+1» у вбранні від українських дизайнерів — і Лідія Таран, і Алла Мазур, і Данило Грачов, і Руслан Сєнєчкін, і Юлія Бориско, і Василіса Фролова. >>