Гайда, міністри, на майданчики!

15.12.2005

      Який же міністр не любить промчатися вулицею «Мерседесом»! Схоже, саме так розмірковували господарі, зустрічаючи в аеропору Донецька міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка. Однак столичний гість навідріз відмовився від запропонованого шикарного авто і зробив свій вибір на користь скромнішої «Волги». Зате під час робочого візиту «молодіжний» міністр залюбки скористався нагодою покататися на каруселі та гойдалці під час відкриття дитячого майданчика у Ворошилівському районі міста.

      Попередньо Юрій Павленко ще встиг побувати в центрі реабілітації для дітей-інвалідів «Веселка», в обласному центрі ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога» та дитячому будинку сімейного типу. А вже на відкритті дитмайданчика на вулиці Шекспіра міністр не забарився відреагувати на окремі журналістські натяки щодо деякої «помпезності» цього заходу. «За 14 років ми довели країну до такого стану, коли відкриття дитячого майданчика справді стало чимось надзвичайним. І тепер наше завдання зробити так, аби це стало пересічною подією», — сказав міністр.

      Мабуть, подібне стане реальністю вже наступного року, що оголошений роком захисту прав дитини. За словами Юрія Павленка, згідно з указом Президента України, місцева влада має істотно збільшити фінансування об'єктів, що існують, для молодого покоління. Крім того, за домовленістю з керівництвом області, у 2006 році на Донеччині заплановано створити 47 нових прийомних сімей та 10 нових дитячих будинків сімейного типу. А поки отой згаданий майданчик, де Юрій Павленко випробував гойдалку, теж далеко не єдиний. У рамках проекту, за який спільно взялися обласна організація «Народного Союзу «Наша Україна» та міська рада, тільки за останні місяці в Донецьку відкрили для дітлахів 25 ігрових майданчиків. А в майбутньому ініціатори цієї гарної ідеї, є сподівання, згадають, що в природі існують ще й інші кольори, окрім помаранчевого, якого поки не шкодують для фарбування каруселей, гірок та гойдалок.