Надламана скрепа: росія в паніці атакує на Харківщині і планує активізувати ракетні обстріли

19.07.2023
Надламана скрепа: росія в паніці атакує на Харківщині і планує активізувати ракетні обстріли

Втомився й завалився. (Фото з сайту novakahovka.city.)

Другий удар по кримському мосту експерти назвали унікальним задумом наших військових.

 

За попередньою версією, Україна запустила два морські дрони з чорноморського узбережжя, після чого вони здолали 700-кілометрову відстань і залишилися неприступною мішенню для ворога.

 

Коментуючи цю подію, кремлівські пропагандисти згорали від люті, що, в принципі, й не дивно.

 

«Рівень складності був просто гігантський. Це ж перлина путіна, — прокоментував ситуацію військовий аналітик Олег Жданов. — Нова атака на кримський міст — чергова унікальна операція СБУ, яку вона провела з ВМС ЗСУ».


Наразі відомо, що морські безпілотники серйозно пошкодили автомобільну частину конструкції, тому москалям, що приїхали ніжитися під сонцем українського півострова, доведеться їхати додому через сухопутний коридор. А там, як відомо, точаться запеклі бої.

 

Не виключено також, що ВСУ для надійності пошкодять ще й чонгарський міст, а також залізничну колію кримського. Все це потрібно для того, аби порушити логістичні маршрути кацапського війська.

 

Отож відпочивальники наразі створили багатокілометрову чергу в районі кримського перешийка, а ті, хто ще не встиг дістатися до курорту, масово здають квитки.


Найбільш проблемною і непередбачуваною ділянкою фронту наразі став Лимано-Куп’янський напрямок. Рашисти пригнали сюди 100-тисячне угруповання, більш ніж 900 танків, понад 555 артилерійських систем, 370 РСЗО.

 

«Росіяни запанікували від нашого просування на Бахмутському напрямку, — повідомила у своєму телеграм-каналі заступниця міністра оборони Ганна Маляр. — Бо воно хоч і поступове, але щоденне, і майже всі панівні висоти довкола міста ми зайняли. Щойно ми перехоплюємо оперативну ініціативу і починаємо просуватись уперед, ворог одразу активізується на додаткових напрямках, щоб відволікти і відтягнути наші сили туди. Власне, зараз те саме відбувається, тому ситуація передбачувана. Бійці мужньо долають ці обставини і нищать ворога».


Відбити атаки ЗСУ допоможуть і касетні боєприпаси, що зараз підвозять на схід. «Процес їх отримання продовжується, — повідомив в ефірі телемарафону спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. — Безумовно, коли ми отримаємо допомогу — цілком легітимно — для оборони нашої країни, ми використовуватимемо абсолютно все, що у нас є, і це суттєво посилить наші позиції».


До речі, злісну заяву путіна щодо появи цього виду озброєння в Україні, де він пообіцяв дати «дзеркальну відповідь», вже прокоментували світові ЗМІ.

 

«У звіті CNN задокументовано, як російський генерал, який керував звірствами в Сирії, керував і касетними бомбардуваннями Харкова, — повідомили там. — ООН та пов’язані з нею організації також опублікували звіти з цього питання. У заяві, опублікованій 30 березня 2022 року, Мішель Бачелет, яка на той час очолювала відділ ООН з прав людини, зазначила, що, згідно з достовірними повідомленнями, росія вже застосувала касетні боєприпаси в населених районах України «щонайменше два десятки разів», трохи більше, ніж через місяць після початку вторгнення».