Бо «Дельта» наступає: влада заохочує українців вакинуватись квитками на футбол

10.08.2021

В Україні підтвердили 300 нових випадків коронавірусу за останню добу. Найбільше нових інфікованих у Києві.

 

Лідерами за поширенням ковіду також є Одеська, Тернопільська, Вінницька та Чернівецька області. Напередодні госпіталізували 400 пацієнтів. П’ятеро хворих померли.


У Міністерстві охорони здоров’я нагадують українцям про заходи безпеки. Це соціальна дистанція, маски та гігієна рук. Та закликають вакцинуватися.

 

Також протягом минулої доби зробили 51 тисячу щеплень від коронавірусу. Майже 31 тисяча людей отримала першу дозу вакцини, а ще 20 тисяч — другу дозу. Загалом в Україні принаймні одну дозу отримали 4,1 мільйона людей, що становить приблизно 10% усього населення.


Восени Україна очікує поширення штаму «Дельта», оскільки він зараз домінує у 19 країнах Європи. Уранці 28 липня стало відомо, що в Києві помер перший пацієнт, у якого діагностували саме цей штам вірусу. Наразі в Україні підтвердили 147 випадків зараження «Дельтою».


Водночас, щоб пришвидшити темпи вакцинації, місцева влада в регіонах заохочує громадян робити щеплення, на­приклад квитками на футбол або ж безкоштовним проїздом. У Києві вакциновані від ковіду можуть отримати квитки на матчі з «Шахтарем».

 

Щоправда, таке заохочення тільки для тих, хто зробить укол в одному з торговельних центрів.

 

У Дніпрі пішли ще далі та вирішили запровадити для імунізованих безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Водночас у міжнародному аеропорту «Бориспіль» відкрився пункт вакцинації, де українські мандрівники можуть отримати щеплення від коронавірусу.

 

Вакцинуватися можуть усі охочі громадяни України та особи, які мають посвідку на постійне проживання в Україні, посвідчення особи чи біженця, що потребують додаткового захисту.

 

Пункт вакцинації розташований у терміналі D.

 

«Уколотися» там можна щодня з 9:00 до 15:00 в порядку живої черги. Доступні препарати — вакцини CoronаVac (Sinovac) та Pfizer. Щеплення є безкоштовним. Водночас при собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код i мобільний телефон.


Також стало відомо, що серед людей, у яких виявили COVID-19, лише 0,7% були щеплені двома дозами антиковідної вакцини. І лише 0,4% госпіталізованих хворих були повністю вакциновані.

 

Про це свідчать попередні дані аналізу випадків захворювання на COVID-19 в Україні з 10 травня по 3 серпня 2021 року, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

 

«Ця статистика свідчить про те, що всі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби», — стверджують у міністерстві.

 

За даними МОЗ, станом на 3 серпня серед 24 тис. 442 госпіталізованих iз COVID-19 лише 95 людей були повністю вакциновані. Це становить 0,39% від усіх випадків госпіталізації. Всього на цей час було зареєстровано 99 тис. 583 випадки захворювання українців на коронавірус. 662 з них, або 0,66%, були щеплені двома дозами.