Італія продовжила заборону на в'їзд українським туристам

09:40, 30.01.2022
Італія продовжила заборону на в'їзд українським туристам

Італія заборонила в’їзд українським туристам навіть за умови повного щеплення

Уряд Італії оновив перелік країн, громадянам яких дозволено в'їзд без поважних причин. України у цьому списку немає. Обмеження стосуються навіть тих, хто пройшов повний курс щеплення від COVID-19 і триватимуть щонайменше до середини березня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє сайт МЗС Італії.  

 

В оновленому переліку країн категорії D, громадяни яких можуть відвідувати територію Італії з будь-якою метою, зокрема, туристичною, Україна відсутня.

 

Таким чином, з 1 лютого до 15 березня поточного року Україна належатиме до групи країн категорії E, для громадян яких можливий в'їзд до Італії лише з поважної причини.

 

Винятки  зроблять лише для українців, котрі мають посвідку на проживання в Італії, їдуть з офіційним працевлаштуванням, для лікування або навчання чи мають особисті стосунки з громадянами Італії. 

 

Як відомо, минулі обмеження стосовно заборони в’їзду укранців у Італію ввели  з 16 грудня через пандемією COVID-19. 

 

Тим часом в Україні третій день поспіль рекордно зростає кількість інфікувань  - понад 37 тисяч випадків виявленої інфекції за останню добу.

 

Як повідомляла УМ, офіційний Берлін виключив Україну з переліку країн зони підвищеного ризику для Німеччини. Спеціальні правила не застосовуватимуться до подорожніх із України вже з неділі, 9 січня.