Харків’яни оплачуватимуть послуги «тепловиків» за старою ціною: обіцяє кандидат у мери

15.01.2021
Харків’яни оплачуватимуть послуги «тепловиків» за старою ціною: обіцяє кандидат у мери

Мiсцева влада врахувала протестнi настрої харкiв’ян i залишила комунальнi тарифи «у спокої». (Фото з сайта kh.depo.ua.)

Харків’яни оплачуватимуть послуги «тепловиків» за старою ціною.

 

Про це повідомив днями в соціальних мережах секретар міськради Ігор Терехов, який наразі керує містом замість покійного Геннадія Кернеса.

 

«Я прийняв рішення: тарифи для містян на опалення та гарячу воду підвищуватися не будуть і залишаться на рівні 2018 року, — запевнив він. — Я розумію, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, буде незадоволена цим рішенням, але я його не зміню і всю відповідальність за нього беру на себе».


Користувачі харківських тепломереж уже оцінили персональну мужність очільника міста, припустивши, що таким меседжем пан Терехов заодно підтвердив і свою участь у майбутніх ви­борах мера. Але запитання й після цього залишилися.

 

Пильні читачі Telegram-канала помітили, що секретар міськради спочатку розмістив допис із дещо іншим текстом. Там у списку старих тарифів iшлося ще й про холодну воду, яка в кінцевому варіанті зникла.

 

Але натомість в оновленому дописі автор прибрав уточнення, що тарифи залишаться на рівні 2018 року «до кінця опалювального сезону». Саме тому виникло відчуття якоїсь непевності в озвученій обіцянці, хоча в неї дійсно хотілося б вірити.


На ухвалення такого рішення, можливо, вплинув і той факт, що жителі регіону активно підтримали численні мітинги, організовані на знак протесту проти нових газових тарифів. Акції незгоди пройшли в Харкові, а також у багатьох містечках, розташованих у 13 районах області.

 

Люди перекривали дороги й підписувалися під петиціями, адресованими столичним чиновникам. На деякий час було зупинено рух навіть на трасі державного значення «Київ — Харків — Довжанський».