Парад колишніх: у мерські крісла хочуть сісти Добкін і Штепа

25.09.2020
Кандидат у мери Києва Михайло Добкін передумав підкорювати столицю й хоче знову зайняти крісло харківського міського голови.
 
 
Про це він сам повідомив у соціальних мережах, побажавши швидкого одужання своєму головному опоненту Геннадію Кернесу.
 
 
Намір колишнього харків’янина вдруге ввійти в одну й ту ж ріку викликав чималий резонанс.
 
«Судячи з усього, стан здоров’я хворого на коронавірус глави міста гірший, ніж повідомляє його команда, — припустив ексдепутат Верховної Ради Борислав Береза. — Тобто Кернес почувається настільки добре, що балотуватиметься Добкін». 
 
Як «УМ» уже повідомляла, минулого тижня теперішнього мера Харкова спеціальним авіарейсом відправили до німецької клініки «Шаріте». Сам відліт відкладався саме через тяжкий стан пацієнта.
 
Але вже через кілька днів його родичі розмістили у соцмережах фото з оптимістичним повідомленням про те, що мер швидко йде «на поправку», рветься до роботи і готовий узяти участь у жовтневих виборах.
 
Водночас кандидатуру Кернеса днями підтримали учасники міської партконференції його однойменного блоку, мотивуючи свій вибір високим рівнем популярності серед харків’ян. 
 
«Кернес є не просто частиною історії Харкова, — патетично сказав заступник міського голови Ігор Терехов. — Він сам уже — бренд міста».
 
І ось на тлі цього рекламного буму пролунала новина про похід на вибори Михайла Добкіна.
 
Він відмовився говорити про «мотиви і причини» такого рішення, хоча експерти не виключають, що давній «спарингпартнер» Кернеса тимчасово попрацює його дублером. 
На цьому парад колишніх не завершився.
 
Як стало відомо, на крісло міського голови Слов’янська балотуватиметься обвинувачена в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України Неля Штепа. Від Партії миру та розвитку, повідомила вона у соціальних мережах,  розмістивши посвідчення кандидата з печаткою місцевої територіальної виборчої комісії. 
 
Нагадаємо, у серпні  Громадянська мережа «Опора» повідомила, що ця пані на бордах рекламує себе російською мовою як кандидата у мери Слов’янська. В «Опорi» також зазначали, що політична реклама Штепи може мати ознаки дочасної агітації.