Володимире, ти не український і не мій президент iди з Богом: вiдкритий лист до Зеленського

21.07.2020
Володимире, ти не український і не мій президент iди з Богом: вiдкритий лист до Зеленського

Зеленський і ЗЕ-команда на карантині в кафе.

Володимире, на твоє прохання звертаюся до тебе по імені.
 
 
Це четвертий за рік мій відкритий лист до тебе (три попередні дивися в «Україні молодій» за 22 і 28 травня 2019 р. і 14 липня 2020 р.): 
 

Явка з повинною

7 липня ЗМІ повідомили, що ти особисто проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) про порушення тобою законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.
 
Тобто добровільно заявив про вчинення правопорушення. Це похвально!
 
Явка з повинною є пом’якшувальною обставиною при визначенні судом міри покарання за адміністративне і кримінальне правопорушення.
 
У минулому році твоя родина отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП у сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.
 
Згідно iз законом, ти зобов’язаний був подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані впродовж 10 днів iз часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру ти не надіслав це повідомлення, чим порушив Закон «Про запобігання корупції».
 
Одночасно ти наголосив, що всі громадяни України рівні перед законом і ти готовий нести відповідальність за порушення закону.
НАЗК офіційно вручило тобі два протоколи про адміністративне правопорушення. Тепер слово за судом. 
 

Електронна петиція про твою відставку

8 липня 2020 року український політик, народний депутат України 6-го скликання Віктор Уколов на твоєму офіційному інтернет-представництвi зареєстрував електронну петицію №22/100754-еп із закликом, щоб ти, Володимире, дотримав свого слова, даного 18 квітня 2019 року в програмі «Право на владу» і подав у відставку з поста президента України у зв’язку з порушенням закону. Під петицією є і мій підпис. 
 
У зазначеній програмі на телеканалі «1+1», що належить твоєму господарю, олігарху Коломойському, ти, Володимире, заявив (цитую твоєю мовою): «Если я когда-нибудь в жизни нарушу закон, я уйду сам. Мне для этого приветы не нужны».
 
Володимире, нагадаю, що 10 жовтня 2019 року, під час 14-годинного пресмарафону ти зазначив: «Я готовий піти в той момент, коли суспільство мені скаже — іди. Навіть якщо я нічого не порушу. Я не тримаюся зараз за крісло». 
 
Через два місяці після твоєї пресконференції, у грудні минулого року, твій батько Олександр Семенович в інтерв’ю виданню «Страна» заявив (цитую): «Ему (тобто тобі. — Г.О.) это президенство до одного места, чтоб вы знали. Он в любой момент бросит эту фигню. Он же обеспеченный человек. Он может уехать в любую другую страну».
 
Тепер буду знати від твого батька, чому ти так часто посилаєш людей в «одне місце» і чому не тримаєшся за нього, і що президенство для тебе — «фігня», яку ти «можеш кинути в будь-який момент».
 
У червні ц. р. правоохоронці склали адміністративні протоколи за фактом порушення встановлених урядом карантинних обмежень, вчинених тобою і твоїми підлеглими — керівником ОП Єрмаком, його першим заступником Трофімовим, державним санітарним лікарем Ляшком, головою Хмельницької ОДА Габінетом та Хмельницьким міським головою Симчишиним під час відвідин кафе у Хмельницькому 3 червня (на фото).
 
Судячи з фото вашого перебування у кафе, яке було розміщене на твоєму сайті, вам, мабуть, не вистачило на всіх захисних масок, які ЗЕ-бариги продали за кордон у розпал епідемії коронавірусу і купили собі мерседеси. Серед щасливчиків покупки і глава твого офісу Єрмак, який 11 березня купив автомобіль Mercedes-Benz 2019 року випуску за 3 млн грн.
 
Адміністративні матеріали передали до суду. 19 червня суд призупинив провадження проти тебе і звернувся до Верховного Суду за роз’ясненням, чи може суд оштрафувати президента, оскільки, згідно з Конституцією, він є недоторканним. Решта осіб були оштрафовані на 17 тисяч гривень кожен. 
 
Володимире, звернися до суду, щоб він розглянув твою адміністративну справу у звичайному порядку і ухвалив рішення про накладення на тебе штрафу.
 
За вчинене правопорушення треба відповідати. Володимире, ти стаєш рецидивістом адміністративних правопорушень. І це не смішно! Нагадаю, що тебе штрафують уже не вперше: під час другого туру президентських виборів, який проходив 21 квітня 2019 року, після голосування ти показав на камеру бюлетень, чим порушив виборче законодавство України. Тоді тебе оштрафували на 850 грн. 
 
                                                                           Президент 73% «нелохів».

Ти присягав дотримуватися Конституції і законів

Володимире, нагадаю, що 20 травня ти склав присягу на вірність Україні і зобов’язався дотримуватися Конституції і законів України, обстоювати права громадян, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників та підносити авторитет України у світі. 
 
Проте у своєму виступі після інавгурації ти жодним словом не згадав ні Путіна, який розв’язав війну проти України, ні Росію — як державу-агресора.
 
Не сказав ні слова про геноцид кримських татар 1944 року та сучасне продовження російськими загарбниками свідомої політики етноциду кримсько­татарського народу, масових репресій, убивств, політично вмотивованих переслідувань кримських татар та їхніх органів — Меджлісу і Курултаю. 
 
У твоєму виступі в парламенті після складання присяги було одне розумне, з моральної точки зору, розпорядження чиновникам — не вивішувати в кабінетах твій портрет. Думаю, воно поширюється і на дитячі садки, школи.
 
А то, чого доброго, хтось «по приколу» повісить твоє фото, де ти голим танцюєш зі своїми голими партнерами з «95-го кварталу» в супермаркеті (це відео в інтернеті зараз роблять недоступним).
 
Що тоді вихователям і вчителям (яким ти обіцяв зарплату в 4 тис. євро) пояснювати дітям на їхнє запитання, чому ти голий і чим ти граєш на роялі зі спущеними штанами?!

Ти — брехун, який зневажає і порушує Конституцію і закони

Ти запропонував парламенту прийняти «багатостраждальний» виборчий кодекс про вибори народних депутатів на партійно-пропорційній основі з «відкритими списками».
 
А вже наступного дня подав свій законопроєкт (як невідкладний), який передбачає пропорційну систему із «закритими списками».
 
Володимире, 17 квітня 2019 року (за чотири дні до вирішального другого туру президентських виборів) в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» у відповідь на запитання журналіста, чи плануєш ти користуватися державними резиденціями, ти сказав: «Я не бачу в цих резиденціях жодного смислу» і пообіцяв виборцям віддати державні дачі дітям під табори.
 
Чи можна було тоді повірити, що ти, ставши президентом, переїдеш мешкати на державну дачу №29 у тій самій «Кончi-Заспі», де по сусідству живуть колишні президенти, спікери та прем’єри?
 
Президентська дача, в яку ти переїхав жити, — це триповерховий маєток більш ніж на 2 тис. квадратних метрів i з кількома гектарами землі.
 
Будинок має чотири спальні, санвузли оздоблені мармуром, ліфт, кінозал, більярдну, солярій, сауни, басейн і масажний кабінет.
 
Утримування дачі, при проживанні в ній, обходиться державному бюджету в 30 млн гривень на рік. Перед цим дачу відремонтували за кошти державного бюджету (майже 300 тис. грн), тобто платників податку. 
 
Свій родовий маєток із земельною ділянкою, який розташований у заміському котеджному містечку «Перлина Італії» в селищі Іванковичі (за 30 км від Києва) ти продав дружині заступника керівника фракції «Слуга народу» в парламенті Юрія Кіселя за 13,5 млн грн. 
 
Володимире, як називається той, хто обіцяє одне, а робить інше? Правильно: брехун! Ти цинічний брехун по життю, а ті 73%, яких ти ввів в оману, повіривши і проголосувавши за тебе, виявилися лохами, яких ти «кинув». Ну а ти звичайно — «Янелох».
 
Не встигли висохнути чорнила твого підпису під присягою, як ти тут же її порушив. Знехтувавши Конституцією, заявив про розпуск парламенту, а наступного дня підписав неконституційний указ про припинення повноважень Верховної Ради. На це вказали провідні юристи і судді Конституційного Суду. Наприклад, відомий суддя КС Віктор Шишкін заявив, що указ про розпуск Верховної Ради є неконституційним.
 
«Треба читати Конституцію, там усе написано. Є дві статті Конституції—83 і 90. Підстав для розпуску немає», — наголосив Шишкін.
 
Понад 60 народних депутатів iз різних фракцій внесли до КС подання про неконституційність твого указу щодо дострокового припинення повноважень парламенту.
 
Але кишеньковий КС, будучи постійно політично заангажованим на президентів (на який ти прийшов особисто, що було тиском на нього), визнав твій нікчемний указ таким, що відповідає Конституції України.
 
Зауважу, що ще до оголошення судового рішення твій офіс і твій «слуга» в парламенті Стефанчук заявили, що вони впевнені в конституційності твого убогого указу і «очікують на позитивне рішення суду».
 
Особливу думку з приводу юридичної недолугості цього рішення висловили судді КС Сергій Сас і Микола Мельник, які не втратили професійної честі. 

Профани на посадах

Володимире, ти грубо порушив Закон «Про очищення влади», призначивши главою адміністрації президента Андрія Богдана, який в уряді втікача Азарова займав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики (звільнений після Революції гідності 5 березня 2014 року). 
 
Правник, голова Громадської ради з питань люстрації при Мін’юсті Тетяна Козаченко справедливо стверджує: «З урахуванням публічної інформації, Андрій Богдан не має права займати посаду глави АПУ на підставі Закону «Про очищення влади».
 
Винесення указу всупереч закону означає, що президент ставить себе вище закону і демонструє на всю країну справжнє ставлення до верховенства права». 
 
Володимире, ти нахабно порушив вимоги ст. 15 Закону «Про Службу безпеки України», яка встановлює порядок призначення начальників органів і підрозділів СБУ. Без подання голови СБУ ти призначив свого друга дитинства «з одного двору», голову партії «Слуга народу», засновника і керівника «кварталу-95» Івана Баканова першим заступником голови СБУ.
 
Він був призначений тобою без спеціальної перевірки на допуск його до державної таємниці і без проходження військово-медичної комісії про стан його здоров’я (на психологічну і психічну урівноваженість, алкогольну, наркотичну і психотропну залежність, фізичний стан тощо) і придатність до військової служби.
 
Окрім того, ст. 6 Закону забороняє діяльність партій у СБУ, а на період служби членство співробітників СБУ в партії зупиняється. В день призначення Баканова на посаду офіційної інформації Міністерства юстиції про те, що він призупинив членство в партії і припинив бути її головою, не було. 
 
Щодо твого і його рівня професіоналізму в сфері діяльності спецслужб та національної безпеки, як колишній начальник відділу військової контррозвідки СБУ зазначу, що він (як і ти) некомпетентний — повний профан. Обговорювати з вами цю тему — це принижувати власну професійну честь і марно гаяти час.
 
На порушення вимог п. 12 ст. 10 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року №671, ти без подання міністра оборони призначив «близького до клану Коломойського» (твого господаря) Руслана Хомчака начальником Генерального штабу — головнокомандувачем ЗСУ.
 
Окремі політики й учасники російсько-українсько війни вважають призначення Хомчака не лише незаконним. На нього покладають вину за Іловайський котел і великі втрати серед військових і добробатів (див., наприклад, відео в YouTube «Зеленский назначил генерала-предателя Хомчака главой ВСУ»).
 
А народний депутат, засновник полку «Азов» Андрій Білецький в ефірі телеканалу ЗІК заявив: «Призначення Хомчака для величезної кількості армійців, ветеранів, людей — це сприймається, фактично, як плювок в обличчя». «Для президента Зеленського великим плюсом Хомчака є близькість до Дніпропетровського клану. Він був творцем і виконавцем Іловайської операції», — наголосив Білецький.

Манія величі, страх, «дивна» поведінка, маніакальні лють, ненависть, помста...

Володимире, твоя манія величі, а також цинічна, нахабна, аморальна, неадекватна поведінка з маніакальними ознаками панічного страху до волонтерів, добровольців, патріотів Софії Федини, Марусі Звіробій, Тетяни Чорновол, Сергія Пояркова та інших і особливо лють, ненависть і помста п’ятому президенту України Петру Порошенку — посадити його на лаву підсудних будь-якою ціною («я не ваш опонент, я ваш вирок», який «ще попереду») — має явні ознаки психологічних і психічних відхилень, які повинні стати предметом дослідження психологів і психіатрів.
 
Це ж треба так опуститися, щоб воювати з жінками, які захищали Україну на фронті, коли ти ховався за спідницею матері й за кордоном.
 
Сам придумай, як називається така істота в штанях... Наприклад, у твоєму фільмі «300 єврейців», де ти граєш роль царя, який іде на війну у весільних туфлях, мати називає тебе не царем, а «поцом».
 
Вона має рацію! Що означає це слово на ідиш — дивись «Вікіпедію». 
 
Чув також, що таких, як ти, які бояться жінок і бігають по порятунок у поліцію, а ти метнувся аж у саму СБУ, яку очолює твій друг дитинства з одного двору, називають ще «політичними євнухами». У психологів і психіатрів є своє пояснення такої поведінки «приматів» у штанях. 
 
Володимире, своєю люттю, ненавистю, помстою до Порошенка ти заразив (як «коронавірусом») половину суспільства під виглядом суспільного запиту на так звану «юридичну справедливість», що призвело до протистояння і масових протестів по всій країні.
 
Чим ти взагалі думаєш?! Наявність отриманої мною конфіденційної інформації дає підстави зробити висновок, що кримінальне переслідування Порошенка ти організував за прямої вказівки Путіна, в обмін на зустріч iз ним у грудні 2019 року в Парижі у рамках саміту «нормандського формату». Ти зi штанів вистрибував, так хотів зустрічі з убивцею українців, щоб подивитися йому у вічі... 
 
За моєю інформацією, згідно з домовленістю між тобою і Путіним по телефону, Порошенко повинен був бути арештованим ще до Нового року, а судовий процес проти нього розпочатися в першій декаді цього року. Масові порушення абсурдних (з юридичної точки зору) кримінальних проваджень ДБР щодо Порошенка і спроба його арешту твоєю прокуроршею Венедiктовою підтверджують цю інформацію. Спростуй її, якщо зможеш.
 
Володимире, як слідчий у минулому, зауважу, що у твоїх протиправних діях є ознаки кримінального правопорушення — зловживання владою (ст. 364 КК), перевищення службових повноважень (ст. 365 КК) і навіть державної зради (ст. 111 КК), що, згідно зі ст. 111 Конституції, є підставою для ініціювання питання про усунення тебе з поста президента України в порядку імпічменту, а після завершення президенства — притягнення до кримінальної відповідальності. Зауважу, що «незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності» (ст. 68 Конституції). 
 
На мою думку, у випадку порушення проти тебе кримінального провадження (підстави для цього є!), враховуючи твою «дивну», неадекватну поведінку (міміка, жести, вирази обличчя, очей, раптові зміни настрою, емоційні збудження, перехід на крик тощо), якою забитi телеефір та інтернет (чого лише варті твої «відосики»), щодо тебе необхідно буде призначати і проводити стаціонарну комісійну судову психологічну і психіатричну експертизи, щоб встановити твою осудність (чи усвідомлював ти свої дії, чи ні, чи міг ними керувати і чи можеш нести відповідальність за вчинені злочини), а також перевірити тебе, чи вживаєш ти наркотики або психотропні речовини. 
 
Володимире, це не образа і не жарти, це — вимога закону! І ти, який має диплом про вищу юридичну освіту, повинен про це знати (якщо, окрім «корочки», маєш ще й знання, в чому, судячи з твоїх дій і заяв, я дуже сумніваюся!). 
 
Володимире, я тобі вже рекомендував вивчити Кримінальний кодекс України і шанувати його, як заповідав великий комбінатор Остап Бендер (цитую для тебе як «російськомовного» мовою оригіналу): «Я, конечно, не херувим. У меня нет крыльев, но я чту Уголовный кодекс. Это моя слабость». 

Де заява про відставку, «Янелох»?! 

Володимире, ще раз нагадаю, що, будучи кандидатом у президенти, ти заявив: «Якщо я коли-небудь в житті порушу закон, я піду сам». 
 
Це ж треба було так «нацарювати», щоб за рік перебування у «кріслі президента», за яке ти не тримаєшся», стільки накоїти, що громадяни України змушені були зареєструвати другу електронну петицію про твою відставку, яка за декілька днів набрала необхідну кількість підписів для розгляду і прийняття тобою рішення. Володимире, задумайся!
 
Лише за одну добу (!) першу петицію про твою відставку з поста президента України підтримали 25 тис. громадян (серед них — і я), необхідних для її розгляду.
 
Зауважу, що для розгляду петиції і прийняття по ній рішення необхідно зібрати зазначену кількість підписів на її підтримку впродовж трьох місяців iз дня її реєстрації.
 
Але ти так уже «дістав» українців, що необхідну кількість підписів за твою відставку вони зібрали за 24 години!
 
А після того, як за декілька днів під документом поставили підписи вже 60 тисяч, лічильник голосів нові господарі Банкової — «слуги народу» — вимкнули. Чому це було зроблено, ти не пояснив людям.
 
А відповідь очевидна — підрахунки показують, що за 90 днів петицію про твою відставку підтримало б понад 2 мільйони українців. Ти злякався цього, оскiльки своїми рейтингами ти просто мариш!
 
Володимире, після першої петиції ти відмовився добровільно залишити пост президента України, який виявився для тебе, як говорить народне прислів’я «Не по Савці свитка» (процитую більш зрозумілою для тебе мовою): «Не по Сеньке шапка». Це означає, що людина, про яку так кажуть, не на своєму місці, не гідна цієї посади, поваги, їй не під силу виконувати обов’язки займаної посади, така відповідальність не для неї. 
 
Володимире, не чекай трьох місяців для розгляду другої петиції про твою відставку, вона вже набрала необхідні 25 тисяч підписів. Ти порушив закон! Дотримай даного людям слова і — якщо ти мужчина і маєш честь — НЕГАЙНО ІДИ ГЕТЬ («Вийди звідси, розбійник ти. Погано чуєш? Іди гуляй»,— В. Зеленський, 10.07.2019 р.).
 
Посилати тебе в ср...у, як це робиш ти у своїх «відосиках», не буду. Я український генерал, а ти — «Янелох-поц». Настав час послати тебе далі, ніж Януковича! 
 
Першу петицію про твою відставку колишній твій глава ОП Андрій Богдан прокоментував так: «Ми розцінюємо петицію як жарт. Можливо, навіть як смішний жарт».
 
Після звільнення Богдан відповів тобі, Володимире, на твоє інтерв’ю такими словами (цитую дослівно): «Ми з Вами і командою сконцентрували демократичним шляхом абсолютну владу у країні, яку Ви за чотири місяці перетворили на посміховисько. Ви проміняли на теплу ванну для себе і дешеві забаганки непрофесійних і самозакоханих людей, які Вами маніпулюють».
 
Володимире, щиро попереджаю, не лякаю — ти і так наляканий жінками-волонтерами  (як і твій батько, який «вимагає судити Софію і Марію, щоб не повадно було іншим») — дуже швидко тобі буде не до «жартів» і «теплих ванн»... Біжи Володю, біжи, поки не пізно!
 
Протести студентів Янукович (якого ти підтримував на виборах) також вважав за жарт і насміхався з них, як, до речі, і твій «95-й квартал»: «Якщо мітингувальників вдягнути у вовняний одяг, а «беркутівцям» роздати ебонітові палички і бити ними мітингувальників, то можна буде добувати електроенергію...» 
 
Володимире, ти встановив абсолютний рекорд, який необхідно занести до «Книги рекордів Гіннесса». Поясню.
 
Питання про усунення Януковича з поста президента України в порядку імпічменту я як народний депутат офіційно ініціював через два місяці (проєкт постанови №6366 від 30 квітня 2010 року) після його інавгурації 25 лютого 2010 року, а перша електронна петиція про твою відставку була зареєстрована через два дні після прийняття тобою присяги. Круто! Не кожен «Голобородько» на таке здатен!

Не грайся з вогнем — ти «політичний пігмей»!

У минулому році, з урахуванням свого життєвого досвіду, я змушений був попередити тебе: те, що відбулося з тобою під час інавгурації і впродовж перших трьох днів перебування на посту президента, — це початок твого трагічного кінця.
 
Сьогодні він як ніколи близький! Рекомендую тобі добре вивчити положення ст. 36 КК (необхідна оборона), ст. 39 КК (крайня необхідність) і не забувати про право людини на повстання, яке передбачене Загальною декларацією прав людини, прийнятою ГА ООН 10 грудня 1948 року, яка є частиною національного законодавства України (ст. 9 Конституції). 
 
Володимире, тобі потрібно усвідомити, що Путін і лідери Європи не вважають тебе главою держави, вони просто насміхаються з тебе і тих, хто тебе обрав.
 
Ти для них сценічний образ: шоумен, клоун, паяц, актор, який зіграв ролі від дебіла у психлікарні до імператора Наполеона і президента Голобородька і втратив своє внутрішнє психологічне і духовне Я.
 
На думку спеціалістів, зi свого сценічного образу ти вже ніколи не вийдеш. Це як наркотично-алкогольна залежність, яка вже не виліковується. 
 
Володимире, ці рядки з вірша відомого радянського актора, поета, публіциста, народного артиста Леоніда Філатова (ти йому не рівня!) — це істина на всі часи! Запам’ятай їх.
 
«На свете нет ужаснее напасти, 
Чем идиот, дорвавшийся до власти! 
Нам нужен труп в одежде короля, 
А не живой придурок у руля!..»
 
Яке сьогодні реальне ставлення до тебе політиків ЄС і США, ти вже, мабуть, побачив і сам. Ти для них — «політичний пігмей», якого на першій міжнародній зустрічі посміхаючись обняли, поплескали по плечу, жартівливо — по щоці, а згодом сказали щось на кшталт: «Гуляй, Вова! Далі ми якось без тебе будемо вирішувати питання України без України. Пігмей нам не потрібен!». 
 
 
Путін публічно не привітав тебе з обранням президентом, як Трамп, Макрон, Меркель. Для нього це «западло» — нижче його гідності, ти для нього клоун, актор і не більше.
 
Кремлівському кривавому карлику ти потрібен лише як знаряддя (бікфордів шнур або капсуль-детонатор), щоб спровокувати в Україні міжетнічне або міжконфесійне протистояння, дестабілізувати політичну, гуманітарну або соціальну ситуацію, підштовхнути українців до масових протестів і за допомогою агентури спецслужб Росії і п’ятої колони московського окупаційного блоку «За життя» (керівництво якого — колишні агенти КДБ СРСР і агенти впливу Путіна) спровокувати громадянське протистояння, яке може перерости у силовий масштабний громадянський конфлікт. 
 
Те, що ти «бікфордів шнур» чи «капсуль-детонатор» у руках кремлівського карлика, — це півбіди для українців, вони знають, що з тобою робити, щоб не було великої всеукраїнської біди. Приклади — Помаранчева революція і Революція гiдності.
 
 
Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, 
Герой України, кавалер ордена ООН «Діяння на благо народів», вищої відзнаки Канадського Королівського легіону ім. Пилипа Коновала — Хрест «Вікторія», генерал-лейтенант, почесний голова Спілки офіцерів України