І це — не жарти: відкритий лист-2 Президенту України Володимиру Зеленському з приводу порушень Конституції та законів

28.05.2019
І це — не жарти: відкритий лист-2 Президенту України Володимиру Зеленському з приводу порушень Конституції та законів

(Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.)

Пане Зеленський, 20 травня Ви склали присягу на вірність Україні і зобов’язалися, зокрема, дотримуватися Конституції і законів України, обстоювати права громадян, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників та підносити авторитет України у світі. 

 

Проте у своєму виступі Ви жодним словом не згадали ні Путіна, який розв’язав війну проти України, ні Росію — як державу-агресора, не сказали ні слова про геноцид кримських татар 1944 року (День пам’яті якого був напередодні — 18 травня) та сучасне продовження російськими загарбниками свідомої політики етноциду кримськотатарського народу, масових репресій, убивств, політично вмотивованих переслідувань кримських татар та їхніх органів — Меджлісу і Курултаю. 

У вашому виступі було одне мудре, з моральної точки зору, розпорядження чиновникам — не вивішувати в кабінетах ваш портрет. Думаю, воно поширюється і на дитячі садки і школи.

А то, чого доброго, хтось «по приколу» повісить ваше фото, де Ви голим танцюєте зі своїми голими партнерами з «95-го кварталу» в супермаркеті (це відео в інтернеті зараз роблять недоступним).

Що тоді вихователям і вчителям (яким Ви обіцяли зарплату в 4 тис. євро) пояснювати дітям про голого Президента і чим він грає на роялі зі спущеними штанами?!

Брехун, який зневажає Конституцію і закони

Ви запропонували парламенту прийняти «багатостраждальний» виборчий кодекс про вибори народних депутатів на партійно-пропорційній основі з «відкритими списками». А вже наступного дня внесли свій законопроект (як невідкладний), який передбачає пропорційну систему з «закритими списками» і зниженням прохідного бар’єру з п’яти до трьох відсотків.
 
Пане Зеленський, як називається той, хто каже одне, а робить інше? Правильно — брехун! 
 
Не встигли висохнути чорнила Вашого підпису під присягою, як Ви, пане Зеленський, тут же її порушили. Знехтувавши Конституцією, заявили про розпуск парламенту, а наступного дня підписали неконституційний указ про припинення повноважень Верховної Ради. На це вказали провідні юристи і судді Конституційного Суду. 
 
Наприклад, відомий суддя КС Віктор Шишкін заявив, що указ про розпуск Верховної Ради є неконституційним. «Треба читати Конституцію, там усе написано. Є дві статті Конституції—83 і 90. По-перше, підстав для розпуску немає. Спочатку має бути зафіксований юридичний факт, що коаліції немає», — наголосив Шишкін.
 
Доктор юридичних наук, автор «конституційної реформи 2004 року» Віктор Медведчук зауважив, що «Верховну Раду потрібно розігнати, але робити це треба законно, а не порушуючи Конституцію, як Зеленський».
 
Понад 50 народних депутатів iз різних фракцій внесли до Конституційного Суду подання про неконституційність Вашого указу щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Зауважу, якщо КС не буде політично заангажованим (як це було раніше), то він визнає Ваш указ неконституційним.
 
До Верховного Суду від фізичної особи також надійшов позов про скасування Вашого указу про розпуск Верховної Ради як незаконного. 

Профани на посадах

Пане Зеленський, Ви грубо порушили Закон «Про очищення влади» і призначили главою адміністрації Президента Андрія Богдана, який в уряді втікача Азарова займав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики (звільнений після Революції гідності 5 березня 2014 року). 
Глава адміністрації Президента Андрій Богдан навіть найсерйозніші 
речі переводить у жарти.
 
Адвокат, голова Громадської ради з питань люстрації при Мін’юсті Тетяна Козаченко справедливо стверджує: «З урахуванням публічної інформації Андрій Богдан не має права займати посаду глави АПУ на підставі Закону «Про очищення влади». Винесення Указу всупереч закону означає, що Президент ставить себе вище закону і демонструє на всю країну справжнє ставлення до верховенства права». 
 
У зв’язку з незаконним призначенням Богдана електронна петиція про його негайну відставку лише за одну добу набрала 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду (на час оприлюднення листа — понад 30 тис.).
 
Пане Зеленський, Ви нахабно проігнорували вимоги ст. 15 Закону «Про Службу безпеки України», яка встановлює порядок призначення начальників органів і підрозділів СБУ. Без подання голови СБУ Ви призначили свого друга дитинства «з одного двору», голову партії «Слуга народу», засновника і керівника «Кварталу-95» Івана Баканова першим заступником голови СБУ. Він призначений без спеціальної перевірки на допуск його до державної таємниці і без проходження військово-медичної комісії про стан його здоров’я (на психологічну і психічну урівноваженість, алкогольну, наркотичну і психотропну залежність, фізичний стан тощо) і придатність до військової служби. 
 
Окрім того, ст. 6 Закону забороняє діяльність партій в СБУ, а на період служби членство співробітників СБУ у партії зупиняється. В день призначення Баканова на посаду офіційної інформації Міністерства юстиції, що він призупинив членство в партії і припинив бути її головою, не було. 
Щодо рівня його професіоналізму в сфері діяльності спецслужб як колишній начальник відділу військової контррозвідки СБУ зазначу — він повний профан. Обговорювати з Вами і ним цю тему — це принижувати власну професійну гідність і честь.
 
На порушення вимог п.12 ст.10 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року №671, Ви, без подання міністра оборони, призначили Руслана Хомчака начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем ЗСУ. Окремі політики й учасники бойових дій на сході вважають призначення пана Хомчака не лише аморальним. На нього покладають вину за Іловайський котел і великі втрати серед військових і добробатів (див. відео в YouTube «Зеленский назначил генерала-предателя Хомчака главой ВСУ»).
 
Так, народний депутат, засновник полку «Азов» Андрій Білецький в ефірі телеканалу ЗІК заявив: «Призначення Хомчака для величезної кількості армійців, ветеранів, людей — це сприймається, фактично, як плювок в обличчя». «Для Президента Зеленського великим плюсом Хомчака є близькість до Дніпропетровського клану. Він був творцем і виконавцем Іловайської операції», — наголосив Білецький.
 
«Винуватець Іловайського котла Руслан Хомчак — начальник Генштабу. «Гарний початок» нового Президента», — зазначив про це на власній сторінці у «Фейсбуці» Олег Ляшко. «Ця людина командувала операцією штурму Іловайська. Через ігнорування ним повідомлень розвідки про прорив російських військ стався Іловайський котел. Генерал Хомчак покинув війська і вийшов з оточення, тоді як 90% воїнів, яких він послав у коридор російських військ, загинули, були поранені або потрапили в полон. І ніхто не поніс покарання», — наголосив Ляшко. «Хіба це морально — призначати таку людину командувати військом? І де та «правда про Іловайськ» і справедливе покарання за сотні смертей під Іловайськом і Дебальцевим, про які ще до виборів заявляв радник Зеленського з питань оборони Апаршин? Суспільство чекає відповіді!» — підсумував народний депутат Ляшко. 
За офіційними даними, в Іловайському котлі загинуло до 400 військових і добровольців (за неофіційними, до 1500), близько тисячі бійців потрапили в полон і стільки ж зникли безвісти. Була втрачена практично вся бойова техніка.
 
Як стверджують бійці батальйону «Азов», Хомчак під час спроби визволення Іловайська добровольчими батальйонами відмовився йти з ними в бій iз надуманих причин (див. «Вікіпедія»). 
 
За свідченнями очевидців, викладеними в соціальних мережах, Хомчак залишив військових в оточенні, а сам, на подарованому йому Коломойським броньованому мікроавтобусі, виїхав з оточення. Хомчак має близькі стосунки з Коломойським і його «правою рукою» Корбаном, без консультацій якого не приймав жодного рішення в 2014 році, називав його «шефом». 
 
Військові звання «генерал-майор» (2011 р.) і «генерал-лейтенант» (2013 р.) Хомчаку були присвоєні президентом-утікачем, зрадником України Януковичем. 
 
Народний депутат, колишній командир 2-го добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко стверджує, що багато звинувачень на адресу Хомчака не відповідають дійсності, є маніпулятивними. Інші учасники бойових дій, які виходили з ним з Іловайського котла, зазначають, що Хомчак — мужній генерал, демонстративно ходив без каски і бронежилета, військових в оточенні не кинув. Проривався з «котла» разом з іншими і дивом залишився живим.  
 
Пане Зеленський, за таких протиріч Ви мали б утриматися від призначення Хомчака на посаду начальника Генштабу ЗСУ до завершення досудового слідства і слухання справи в суді, де в обов’язковому порядку повинні давати свідчення екс-Президент Порошенко, колишній начальник генштабу Муженко та інші посадові особи. Винні в Іловайській трагедії мають понести заслужене покарання. 
 
Пане Зеленський, ці та інші Ваші призначення базуються не на принципі трьох «П» (професіоналізм, патріотизм, порядність), а на принципі «особистої відданості» своїх друзів і бізнес-партнерів з «однієї пісочниці 95-го кварталу», на зв’язках iз вашим фінансовим і інформаційним «спонсором» Коломойським і нічим не відрізняються від кадрової політики ваших попередників.
 
Така цинічна, нахабна, аморальна і протиправна поведінка яскраво засвідчує не лише Ваші риси характеру (про них і Ваш психологічний портрет — згодом, і це окрема тема). 
Зауважу (як слідчий у минулому), що у таких Ваших діях є ознаки кримінального правопорушення — зловживання владою (ст. 364 КК) і перевищення службових повноважень (ст. 365 КК), що, згідно зі ст. 111 Конституції, є підставою для ініціювання питання про усунення Вас iз поста Президента в порядку імпічменту.
Тепер зрозуміло, чому Ви не подали до парламенту законопроект про імпічмент — усвідомлювали, що будете порушувати Конституцію і закони України.
Пане Зеленський, вивчіть Кримінальний кодекс України і шануйте його, як заповідав великий комбінатор Остап Бендер (цитую для Вас мовою оригіналу): «Я, конечно, не херувим. У меня нет крыльев, но я чту Уголовный кодекс. Это моя слабость». 

Це — ганьба Вам і образа Української нації 

Пане Зеленський, після інавгураційної промови кострубатою українською мовою, першу свою публічну промову на форумі інтернет-діячів, який відбувся в Києві 23 травня, Ви виголосили повністю російською — мовою агресора-окупанта. Як на мене, це ганьба Вам і образа Української нації! Ваша промова має декілька аспектів. 
 
Юридичний аспект. Згідно з Конституцією і Законом «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Президент України зобов’язаний володіти державною (українською мовою) і говорити нею у публічному просторі, державному, комунальному та громадському секторах, у сфері обслуговування. Пане Зеленський, Ви не володієте українською мовою, тому і не говорите нею! Ви не можете бути Президентом країни! Згідно з вимогою Конституції, Президентом України може бути обраний громадянин України, який володіє державною мовою (ч. 2 ст.103). При складанні присяги Ви зобов’язувалися додержуватися Конституції і законів України. Ви порушили присягу! Вступивши на пост Президента України і ставши гарантом Конституції, Ви з перших днів свого правління розтоптали Основний закон України.
 
Морально-етичний аспект. Під час своєї промови російською мовою Ви послуговувалися звичним «кварталівським» похабним тоном, багато рухалися, кривлялися, цинічно жартували, були у своєму сценічному образі — коміка, клоуна, паяца, блаЗЕня (вибір образу — за Вами). Не вистачало лише рояля і Вашої гри на ньому зі спущеними штанами. Міністр інфраструктури Володимир Омелян влучно зауважив, що «чиновнику, а тим більше Президенту України, не пристало говорити по-кацапському». 
 
Національно-політичний аспект. Видатний український педагог Василь Сухомлинський правильно зазначив: «Любов до Батьківщини неможлива без любові до рідного слова. Тільки той може осягти своїм розумом і серцем красу, велич і могутність Батьківщини, хто збагнув відтінки і пахощі рідного слова, хто дорожить ним, як честю своєї матері, як колискою, як добрим ім’ям своєї родини. Людина, яка не любить рідної мови, якій нічого не промовляє рідне слово, — це людина без роду і племені». Всесвітньо відома українська поетеса і письменниця Ліна Костенко зауважила: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Глуха ворожість оточує нашу мову, навіть тепер, у нашій власній державі. Ми вже як нацменшина, кожне мурло тебе може образити. У всіх народів мова — це засіб спілкування, у нас — це фактор відчуження. Не інтелектуальне надбання століть, не код порозуміння, не першоелемент літератури, а з важкої руки Імперії ще й досі для багатьох — це ознака націоналізму, сепаратизму, причина конфліктів і моральних травм. Людина розмовляє рідною мовою, а на неї озираються...».
Відомий педагог, журналіст, правознавець українського походження Костянтин Ушинський наголосив: «Коли зникає народна мова — народу нема більше! Відберіть у народу все — і він усе може повернути, але відберіть мову, і він ніколи більше не створить її; нову батьківщину навіть може створити народ, але мови — ніколи: вмерла мова в устах народу — вмер і народ».
 
Пане Зеленський, Вам цього не зрозуміти тому, що Ви лише громадянин України (у якого «еврейская кровь» і який «говорит по-русски»), а не українець за національністю, душею і духом. Що є ця триєдність, Вам також не зрозуміти (і в цьо­му немає вашої вини). Це в українців на генетичному рівні, це наш український генетичний код оріїв-русів, який передається з материнським молоком, українськими колисковими піснями, мовою, традиціями, звичаями, релігією, культурою, історією.
 
Ви громадянин України, народилися в Україні, вчилися в Україні, Вам 41 рік. За 28 років незалежності України Ви так і не змогли (чи не захотіли) вивчити українську мову, яка з 1996 року є державною, щоб вільно нею володіти. Виникає питання — чому?! Є три варіанти відповідей. 
1. Окупант не вивчає мову загарбаної ним країни, тому що вона йому не потрібна. 
 
2. Не вчать українську мову і ті, хто не любить її або зневажливо ставиться до неї, називаючи «хохляцькою». 
 
3. Є і третя категорія осіб, які, будучи громадянами України, не можуть вивчити українську мову через свої розумові здібності (наприклад, Азаров). 
 
Пане Зеленський, а до якої категорії Ви зараховуєте себе, що за стільки років не вивчили державну мову, щоб вільно нею володіти, як того вимагає Конституція України?! Ви Президент України, це так. Але  Ви, пане Зеленський, не український Президент, не мій Президент і не Президент корінної нації — українців! І ніколи ним не станете. Вам iз цим треба просто змиритися. 
 
Де заява про відставку, пане Зеленський?! 
 
18 квітня 2019 року, будучи кандидатом у президенти, у прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» Ви заявили: «Якщо я порушу закон, то піду у відставку сам». Пане Зеленський, то де ж ваша заява про відставку?
 
Це ж треба було так умудритися, щоб за дві доби перебування на посаді Президента стільки накоїти, що громадяни України змушені були зареєстрували електронну петицію про Вашу негайну відставку. 
 
Пане Зеленський, задумайтесь! Лише за одну добу петицію про Вашу негайну відставку з поста Президента України підтримало майже 40 тис. громадян (на час написання Вам листа — майже 60 тис., серед них — і я). Для розгляду петиції і при­йняття по ній рішення необхідно зібрати лише 25 тис. підписів на її підтримку впродовж трьох місяців з дня реєстрації петиції.
 
Петицію про вашу відставку Андрій Богдан прокоментував: «Ми розцінюємо петицію як жарт. Можливо, навіть як смішний жарт». 
 
Протести студентів Янукович також вважав за жарт і насміхався з них, як, до речі, і ваш «95-й квартал»: «Якщо мітингувальників вдягнути у вовняний одяг, а «беркутівцям» роздати ебонітові палички і бити ними мітингувальників, то можна буде добувати електроенергію...» 
Пане Зеленський, Ви встановили абсолютний рекорд, який необхідно занести до «Книги рекордів Гіннесса».
 
Для порівняння. Питання про усунення Януковича з поста Президента України в порядку імпічменту я як народний депутат офіційно ініціював лише через два місяці (проект постанови № 6366 від 30 квітня 2010 року) після його інавгурації 25 лютого 2010 року, а електронну петицію про вашу відставку зареєстрували через два дні після прийняття Вами присяги. Круто!
 
Пане Зеленський, прийдіть на чергове засідання сесії Верховної Ради і, відповідно до статей 108 і 109 Конституції України, особисто зачитайте українською мовою заяву про свою добровільну відставку. Вам будуть аплодувати стоячи, з криками «браво!» і закидають квітами не лише в стінах парламенту, а по всій країні, за те, що Ви звільнили Україну від посміховища і ганьби перед світом!!!

Не грайтеся з вогнем!

З урахуванням свого життєвого досвіду змушений Вас попередити: те, що відбулося з Вами під час інавгурації і впродовж трьох днів перебування на посту Президента, — це початок Вашого трагічного кінця! 
 
А щодо ідеї глави вашої адміністрації Богдана про проведення референдуму щодо мирних переговорів із Росією, яка розпочала війну проти України, анексувала Крим, окупувала частину Донбасу, вбила десятки тисяч українців, завдала мільярдних збитків нашій країні, скажу коротко: пане Зеленський, не грайтеся з вогнем! Це — на межі вчинення державної зради і втрати незалежності України. Ніяких референдумів iз цього та подібних питань! Ніяких мирних переговорів з ворогом і терористами на їхнiх умовах! 
 
Досягти миру з Московією, щоб вона добровільно повернула анексований Крим і звільнила окупований Донбас, — це не лише наївна ілюзія й утопія, це шлях до повної капітуляції на її умовах і знищення Української держави власними руками. 
 
А Ваше виправдання, що цей референдум «не законодавчий, а інформаційний...» засуньте собі, як Ви самі казали, «у с...ку». Українці активно підтримують новий флешмоб під назвою «Вова, йди у сраку». 
 
Рекомендую Вам добре вивчити положення ст. 36 КК (необхідна оборона), ст. 39 КК (крайня необхідність) і не забувати про право народу на повстання, яке передбачене Загальною Декларацією прав людини, прийнятою ГА ООН 10 грудня 1948 року, яка є частиною національного законодавства України (ст. 9 Конституції). 
 
Пане Зеленський, усвідомте, що для Путіна Ви не є главою держави, він просто насміхається з Вас і західних лідерів, які Вас привітали з обранням. У Москві вважають за приниження («западло») вести переговори з Вами на рівні. Яке буде реальне ставлення до Вас ЄС і США, Ви дуже швидко відчуєте на собі особисто. 
 
Ви потрібні Путіну, як знаряддя (бікфордів шнур або капсуль-детонатор), щоб спровокувати в Україні: міжетнічне або міжконфесійне протистояння, дестабілізувати політичну, гуманітарну або соціальну ситуацію, підштовхнути українців до громадянського протистояння, яке може перерости в громадянський конфлікт, а далі — в громадянську війну...
 
Ви цього не розумієте через молодий вік, відсутність життєвого, політичного, міжнародного і військового досвіду. Це — не Ваша вина, це — Ваша біда. Ваша вина зовсім в іншому — у безвідповідальності перед Українською нацією! Не знаю, чи зрозуміли Ви, про що йдеться. Якщо ні, то тут я нічим Вам не зможу допомогти.
 
Хто такий Путін, його психологічний портрет, про вчинені ним злочини проти власного народу та народів світу, яким він є ворогом Україні і загрозою для цивілізації, я знаю, на відміну від Вас, дуже добре і неодноразово це висвітлював на різних міжнародних форумах і в ЗМІ.
Рекомендую Вам ознайомитися з деякими моїми публікаціями на зазначену тему, зокрема, в газеті «Україна молода». Якщо бажаєте, можу зробити їх вибірку.

Ви з полиці в поїзді впали? 

 
Війну на Донбасі Ваш Коломойський, який повернувся в Україну, вважає «внутрішнім громадянським конфліктом», в якому «українці воюють з українцями», а Росія «підтримує одну частину українців».
 
Його думка збіглася з позицією кума Путіна, голови політради партії «За життя» Віктора Медведчука, висловленою ним ще у квітні 2018 року, який не вважає Росію агресором: «Це конфлікт на Донбасі. Це конфлікт між людьми, які не погодилися із приходом нової влади і з політиками нової влади. Це протистояння громадян однієї частини країни стосовно іншої».
У січні 2015 року президент Росії Путін заявив, що в Україні відбуваються «трагічні події, по суті, йде громадянська війна».
 
Як бачите, пане Зеленський, дует Коломойського—Медведчука підспівує солісту Путіну хором, як у відомій дитячій пісні: «Вместе весело шагать по просторам И, конечно, припевать лучше хором, лучше хором... Раз словечко, два словечко — будет песенка»... Путінська! 
Тепер до «путінського хору» приєдналися і Ви, заявивши 25 травня: «Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення КОНФЛІКТУ (виділено мною. — Г. О.) з Україною». 
 
Пане Зеленський, про який «конфлікт з Україною» Ви говорите?! Ви що, з полиці в поїзді впали, як «доцент» у кінокомедії «Джентльмени удачі»? «Тут пам’ятаю, а тут не пам’ятаю...». Чи зовсім з глузду з’їхали?!
У нас ВІЙНА, а не «конфлікт»! І цю війну розпочали не ми, а РФ, яку Верховна Рада України і світ визнали державою-агресором. 
 
Пане Зеленський, застерігаю, що для захисту етнічних росіян, російськомовних громадян i вірян РПЦ в Україні (так звана УПЦ МП), багато з яких мають паспорти РФ, є агентами спецслужб Росії і «п’ятою проросійською колоною» в Україні, на їх слізне прохання, Москва, під виглядом «миротворчої місії», зробить широкомасштабне військове вторгнення і окупує південно-східні регіони України, а можливо, й Київ.
 
Нагадаю Вам, у квітні 2008 року, будучи членом ПАРЄ, на одному з засідань Політичного комітету, а потім і на її сесії, на основі аналізу отриманої інформації я повідомив про велику вірогідність того, що впродовж місяця Косово в односторонньому порядку проголосить свою незалежність і в цьому регіоні виникне небезпечна ситуація, яка призведе до людських жертв (що і трапилося в середині травня!). 
 
Також попередив, що впродовж півроку буде воєнний конфлікт між Росією і Грузією, який розв’яже Москва з метою окупації грузинської території для проголошення Південною Осетією і Абхазією, які були у складі Грузії, «незалежності» (щось на зразок «ЛНР» і «ДНР») і розміщення там своїх військових баз (що і трапилося у серпні 2008 року!). 
 
Восени 2009 року на черговій сесії ПАРЄ я вже криком попереджав Європу, що після Грузії на черзі буде Україна й анексія Криму! 
 
Пане Зеленський, ознайомтеся з фрагментом мого виступу 1 жовтня 2009 року на сесії ПАРЄ при розгляді питання «ООН: реформа і держави-члени Ради Європи» (документ № 12018): 
 
«...Шановні колеги! Я хочу достукатися до ваших сердець і розуму, щоби ви побачили і почули, що реально відбувається сьогодні у стосунках між Україною і Росією, особливо в Криму, щоб нам не довелося в пожежному порядку розглядати на сесії ПАРЄ і в Раді Безпеки ООН питання про чергову агресію Росії, цього разу в Україні. Попереджаю, що років через п’ять анексія Криму стане реальністю, як анексія Абхазії і Південної Осетії в Грузії...».
 
Після повернення в Київ від колег у Верховній Раді за цей виступ довелося почути, що я «провокатор», «яка може бути війна між Україною і Росією», «ми братні слов’янські народи», «нас пов’язує багатовікова дружба», «у нас великий договір про дружбу», «ми брати навік» і багато такого іншого... 
 
Не виключаю, що Папа Римський стане на коліна перед Путіним і поцілує йому ноги (як лідерам Південного Судану «задля миру») і разом з ЄС буде дякувати Путіну за припинення «братовбивчої громадянської війни» в Україні, з Росії знімаються санкції, Крим визнається російським, Україна перетворюється на федерацію або конфедерацію, де її суб’єкти мають ознаки державності, як на мапі України у фільмі «Слуга народу», на яку дивиться президент Голобородько, якого грає російськомовний єврей, громадянин України Зеленський, який у 2012 році зіграв роль Наполеона у російському серіалі «Поручик проти Наполеона», а в реальному житті страждає «комплексом Наполеона», як і Путін, і має яскраво виражені ознаки авторитарного правителя Нерона, який уявляв себе «великим артистом». 
 
Янукович під час інавгурації, сховавши своє посвідчення Президента України у внутрішню бокову кишеню (ваше впало на підлогу!), також розпочав свою активну діяльність з порушення Конституції і законів України. Чим це закінчилося — відомо. 
Пане Зеленський, не забувайте про долю зрадника-втікача Януковича і його молодшого сина. У Вас також є діти. Не тільки я, а й афонські старці попереджали Януковича, що з ним може трапитися. Не повірив...
 
У грудні 2013 року я рекомендував йому добровільно подати у відставку і призначити дострокові президентські ви­бори. Не прислухався і в лютому 2014 року отримав прокляття матері сина, який був убитий снайпером на майдані Незалежності. Я не хочу, щоб це повторилося з Вами і Вашою родиною. Не переступіть межу, звідки вороття уже не буде... 
 
«За все в житті платити треба: що ти посієш — те й пожнеш. Господь завжди все бачить з неба, Його очей ти не минеш...»
 
Наші пращури — орії-руси залишили нам і нашим нащадкам давню мудрість: «Життя нічого не дає дарма, і всьому, що дається долею, таємно визначена своя ціна». 
 
Своїми відкритими листами я хочу Вам допомогти у найголовнiшому — збереженні Української держави і отриманні спільної перемоги на ворогом України — Російською імперією. 
 
Одночасно застерігаю, що у випадку вчинення Вами дій, які будуть народом розцінені як реальна загроза втрати незалежності України, Вас може спіткати доля колишнього президента Румунії Ніколае Чаушеску або лівійського вождя Муаммара Каддафі, чи президента Іраку Саддама Хусейна, які мали майже стовідсоткову «підтримку» свого народу. 
 
Сподіваюсь на поро­­зу­міння. 
Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, 
Герой України, кавалер ордена ООН «Діяння на благо народів», 
генерал-лейтенант, почесний голова Спілки офіцерів України