Філатов закликав Зеленського оголосити «своїм псам карантин»

28.04.2020
Оголосити «своїм псам карантин хоча б до кінця епідемії» запропонував на своїй сторінці у «Фейсбуці» мер Дніпра Борис Філатов, звертаючись до чинного президента України.
 
Він попросив главу держави не переслідувати і не відкривати кримінальні провадження під час карантину на своїх опонентів. 
 
Філатов виступив на підтримку очільника міста Покрова Олександра Шаповала, якого заарештували з підозрою в незаконному привласненні 1,3 мільйона гривень.
 
За даними слідства, спільно з начальником управління, головним спеціалістом міськради та ще двома співучасниками той нібито за попередньою змовою привласнив бюджетні кошти.
 
«Гроші були виділені для капітального ремонту покрівель житлових будинків та закладів освіти. Учасники групи складали акти виконаних робіт, у яких вносили завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу та вартості робіт. Попередня сума збитків від їхніх дій становить понад 1,3 млн грн. Також перевіряються факти розкрадання державних коштів під час проведення ремонту інших об’єктів», — зазначили у Генеральній прокуратурі. На думку ж Філатова, згадана справа є сфабрикованою і виглядає як політичне переслідування. 
 
«Повірте, у мене давні світоглядні розбіжності з мерами Одеси та Харкова, а хотілося б зрозуміти: коли закінчаться їхні нескінченні кримінальні справи, які роками переходять у спадок від одного президента до наступного? Повірте, мені не подобається, що в Запоріжжі побудували аеропорт, який конкурує з Дніпром, але коли мера Запоріжжя за нього переслідують — це чисте скотство. У Вінниці СБУ шукає в мерії вкрадену сіль. Чи у нас уже все добре в країні з держбезпекою, що треба спецслужбі сіллю займатися? — написав Філатов. — Невже щоранку не кладуть вам на стіл зведення про те, що в Україні кримінальні справи штампуються пачками? У вашому знаменитому турборежимі».
 
Мер Дніпра назвав силові структури «некерованою зграєю» і зазначив, що, коли у світі через епідемію намагаються випустити з в’язниць якомога більше людей, в Україні все навпаки.
 
Тим часом у Генеральній прокуратурі зазначили: правоохоронні органи провели понад 20 обшуків у службових приміщеннях міської ради, за місцями роботи та проживання фігурантів. І обіцяють надати усю доказову базу, яку зібрали у даній справі.