Коломойський і компанія: Forbes включив до списку найбагатших людей світу семеро українців

07.03.2019
Коломойський і компанія: Forbes включив до списку найбагатших людей світу семеро українців

Вони — найбагатші люди світу, щороку про них говорять, публікуючи список, де згадують усіх, хто має мільярдні статки.
 
 
Дехто за рік набирає, а дехто і втрачає. Проте є й ті, хто вже протягом десятиліть не залишають цей список.
 
 
 
Другий рік поспіль першу позицію у списку багатих і заможних займає власник інтернет-сервісу Amazon Джефф Безос.
 
Статки Джеффа Безоса лише за минулий рік зросли на 19 млрд. доларів і досягли в загальній сумі 131 млрд. доларів.
 
На другій позиції, за версією Forbes, залишається Білл Гейтс. Його сумарний статок становить 96,5 млрд. доларів. «Бронзу» на п’єдесталі найзаможнiших у 2018 році забрав інвестбанкір Уор­рен Баффет, його статки складають  82,5 млрд. доларів. 
 
І, що цікаво, сукупні статки всіх мільярдерів світу  складають 8,7 трлн. доларів.  
 
У першу десятку найбагатших людей світу ввійшли сім американців, один француз, один мексиканець і один іспанець.
 
А от якщо дивитися на цей рейтинг за національностями, то на першому місці є американці — їх 607, другу позицію займають китайці — 324 особи, потім німці — 114, індуси — 106 та росіяни — 98.
 
І куди ж без українців? Семеро громадян України також потрапили до списку найбагатших людей світу. В Україні він перший, а от у світі — 272-й, і звати його Рінат Ахметов. Статки Ахметова видання оцінило в 6 млрд. доларів.
 
Він є власником міжнародного бренду СКМ, Метінвесту і компанії ДТЕК. На 1511-му місці перебуває український бізнесмен, позафракційний нардеп, власник групи компаній Ferrexpo Костянтин Жеваго з капіталом у 1,5 млрд. доларів.
 
1605-те місце зайняв власник групи компаній «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк iз капіталом 1,4 млрд. доларів.
 
На тому ж місці перебуває власник компанії «Інтерпайп» Віктор Пінчук — його капітал Forbes також оцінив у 1,4 млрд. доларів. Співвласник групи «Приват» Геннадій Боголюбов — на 1818-му місці з капіталом 1,2 млрд. доларів.
 
Його партнер Ігор Коломойський розмістився на 1941-му місці з сумарним доходом у 1,1 млрд. доларів. Власник «Смарт-Холдингу», народний депутат від «Опозиційного блоку»  Вадим Новинський iз 1 млрд. доларів посів 2057-ме місце.
 
Він повернувся в список мільярдерів Forbes після чотирирічної відсутності. 
 
А от  втратив цього року 8,7 млрд. доларів засновник соціальної мережі  «Фейсбук» Марк Цукерберг. Йому не вдалося втриматися на лідируючих позиціях цього рейтингу.
 
Наймолодшим мільярдером у світі на сьогодні є норвежець Густав Магнар Вітзен, на рахунку якого — 3 млрд. доларів.
 
24-річному мільярдеру належить батьківський бізнес одного з найбільших у світі виробників лосося. І якщо норвежець перейняв бізнес від батьків, то наймолодшою у світі мільярдеркою, яка заробила статок самостійно, стала 21-річна американська модель та засновниця власного косметичного бренду Кайлі Дженнер. Їй удалося обійти навіть Марка Цукерберга, який свій перший мільярд заробив у 23 роки.