Щоб ходили із задоволенням: Харківщина вкладає 73 мільйони у «нові школи»

24.07.2018
Після капітального ремонту три школи на Харківщині стануть місцем, куди діти ходитимуть із задоволенням.
 
Краснопавлівська школа у Лозівському районі, Зміївський ліцей та Олексіївська школа на Первомайщині після проведеної реконструкції повністю відповідатимуть стандартам сучасного навчального закладу.
 
Як повідомив заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак, у ході модернізації використовуватимуться новітні методи будівництва.
 
А відтак, шкільний простір стане більш комфортним, функціональним і привабливим для дітей. 
 
Подібні проекти під назвою «Нова школа» наразі реалізуються по всій країні. 
 
Харківщина отримала в рамках цієї програми 73 мільйони субвенції з державного бюджету — і планує модернізувати шість шкіл. Проекти ще минулого року брали участь у конкурсі на фінансування з ДФРР — Державного фонду регіонального розвитку.
 
Три перших будуть здані в експлуатацію 1 вересня. Всі кошти підуть на підвищення кваліфікації педагогів, закупівлю сучасного комп’ютерного обладнання та нових меблів.
 
Гроші були пропорційно розділені між містами та районами області. Наприклад, Харків отримав 23 мільйони на оновлення матеріально-технічної бази. 
 
«Нова українська школа» — це не експеримент і не окремий пілотний проект, — повідомив заступник голови ХОДА Анатолія Бабічев. — Йдеться про комплексну програму модернізації всіх навчальних закладів, після реалізації якої першокласники навчатимуться за новою концепцією. Це дуже багато чого вимагає від влади, від органів управління освітою, від батьків, від учителів, адже нова українська школа — це не лише назва, це нова сутність навчального процесу».
 
На Харківщині до початку нового навчального року збільшиться кількість опорних шкіл і з’являться нові комп’ютеризовані класи, — повідомив чиновник. До цьогорічного 1 вересня регіону вдалося закупити 14 шкільних автобусів.