Навчання без викладання: на базі Харківського «політеху» побудують інноваційний кампус

20.04.2018
Українська інвестиційна група UFuture Investment Group (UIG) презентувала у стінах Харківського «політеху» освітній проект, який допоможе студентам і підприємцям швидко оволодіти сучасними комп’ютерними технологіями та прогресивними методами ведення бізнесу.
 
Для цього до кінця року на території навчального закладу збудують інноваційний кампус, пристосований для самостійного проходження освітніх курсів.
 
Тут не буде вчителів і звичних дзвінків на пари. Молодим людям достатньо вчитися за новітньої програмою і вчасно здавати підсумкові тести. Час і спосіб навчання вони обиратимуть самі.
 
Вартість проекту — 60 мільйонів гривень. Перші 300 студентів будуть відібрані впродовж місяця. 
 
За словами засновника UIG, голови наглядової ради ХПІ Василя Хмельницького, основне завдання нового проекту — допомогти вітчизняним фахівцям реалізуватися і досягнути успіху в Україні.
 
«Наша програма унікальна тим, що не передбачає традиційної участі учителів.  — Усі студенти одразу працюють, вирішуючи конкретні завдання. Вони отримують досвід, допомагають і перевіряють один одного. Йдеться про створення нових продуктів, стартапів, нових бізнесів. Наше завдання влаштувати все так, аби проект був максимально успішним». 
 
UFuture вже управляє двома схожими інноваційними парками — київським UNIT.City і львівським Lvivtech.City. Тут самотужки опановують ІТ-технології понад 1 тис. молодих людей. 
 
«Це розумно — створювати умови для талановитої молоді, яка зробила вибір у цьому напрямку, — каже представник  UFuture Валерія Заболотна, — і готова працювати на користь нашої держави».