Ще одна «недоросія»: навіщо ватажок «ДНР» Захарченко придумав нову державу

19.07.2017
Ще одна «недоросія»: навіщо ватажок «ДНР» Захарченко придумав нову державу

Страх за свою шкуру так тисне лідеру «ДНР» на мозок, що примушує його говорити дурниці?

Очевидно, життя в «ДНР» уже наскучило місцевому «царьку» Олександру Захарченку. Ватажок місцевих сепаратистів заявив про створення «перехідної держави Малоросія».

 

«Ми вважаємо, що держава Україна в тому вигляді, в якому вона була, не підлягає відновленню. Ми, представники регіонів колиш­ньої України, за винятком Криму, заявляємо про заснування нової держави, яка є наступницею України. Ми згодні з тим, що нова держава називатиметься Малоросія, оскільки сама назва «Україна» дискредитувала себе», — сказав російським журналістам глава так званої «ДНР» Олександр Захарченко. 

Параноя прогресує

За його словами, столицею Малоросії стає Донецьк, а Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста.
 
«Державним прапором Малоросії визнається прапор Богдана Хмельницького... Ми виходимо з того, що Донецька Народна Республіка, поряд із Луганською Народною Республікою, залишаються єдиними територіями України, на яких збереглася законна влада», — сказав він.
 
Захарченко також додав, що необхідно буде ввести в країні надзвичайний стан на три роки. 
 
«З огляду на потребу в уникненні хаосу пропонуємо ввести надзвичайний стан на три роки, на цей час заборонена діяльність будь-яких партій… У цей термін починаються розслідування із залученням міжнародної громадськості за злочинами в Одесі, на Майдані, на Донбасі. Це рішення визріло вже давно, але на все свій час, і ось саме сьогодні ми пропонуємо той варіант, який дозволить зупинити війну», — сказав Захарченко.  
 
«Ми пропонуємо новий план, план реінтеграції країни. Не так давно ми запустили державну програму з об’єднання народів Донбасу, ми пропонуємо всім жителям України вихід із війни через перезаснування країни, це мирний вихід.
 
Але тут є кілька умов — його повинні підтримати самі жителі України. Ми вже провели консультації з представниками влади та бізнесу регіонів, потрібно також, щоб міжнародне співтовариство підтримало цю ідею. Це перша й остання наша пропозиція», — заявив Захарченко.
 
Він вважає, що влада в Києві нелегітимна і не здатна зупинити війну.
 
Захарченко зазначив, що ситуація на Донбасі зайшла в глухий кут, зав’язався «такий вузол, який розрубати вже неможливо».

Захарченко приречений

Тим часом військовий експерт Олег Жданов зазначає, що «такі люди, як Захарченко та Плотницкий, будуть тягнути свою лямку до кінця.
 
Якщо вони зроблять крок убік або стрибок на місці, це буде розцінено як провокація, і вони будуть тут же ліквідовані, за принципом «незамінних немає».
 
Жданов додає: «Страшно навіть подумати», що можуть розповісти Захарченко і Плотницький (лідер «ЛНР»), якщо вони «потраплять до рук міжнародного кримінального суду і почнуть давати свідчення».
 
«Я думаю, що у Захарченка доля — найбільш плачевна, тому що, якщо почнеться вирішення конфлікту, його ліквідують. Він дуже багато знає. Так само, як і всіх польових командирів. Коли потрібно було замести сліди після активних бойових дій — хто де воював, хто кого вбивав і хто кого грабував, — усіх їх по одному потихеньку «переклацали». Тому він фактично висить на волосині. Він уже наскільки глибоко заліз, що його залишилося тільки ліквідувати», — зазначає Жданов в інтерв’ю виданню «Обо­зрєватєль».
 
«Хтось уже ходить у нього за спиною у вигляді охоронця, і у відповідальний момент він просто не дасть йому зробити крок убік. Це принцип роботи ГРУ. Таких людей постійно моніторять, і ніхто їм не дасть спокійно переміщатися», — зауважив експерт.
 
До речі, про охорону. За словами очевидців, донецький лідер значно збільшив її чисельність.
 
Про це в соцмережах пишуть жителі  Донецька, які стали свідками пересування Захарченка містом.
 
«У районі пам’ятника Пушкіну спостерігав кортеж «курмаршала». Нарахував у конвої сім автомобілів, і це при тому, що минулого тижня їх було не більше п’яти: членовоз + чотири машини ескорту», — пише один із донеччан.
 
При цьому свідки дивуються нерозумінню сепаратистами очевидної марності таких заходів, якщо в Кремлі вирішать усунути Захарченка.
 
«Цікаво, невже начальник його «лічки» вважає, що подібне врятує Захарченка, якщо нагорі буде прийнято відповідне рішення про «помноження на нуль»? — запитує очевидець.