Ляшко врятував школу

06.09.2016
Ляшко врятував школу

Ляшко з учнями врятованої ним школи у селі Ховми Борзнянського району Чернігівської області.

Почувши про візит голов­ного радикала, місцева влада села Ховми, що на Чернігівщині, передумала закривати школу, хоча напередодні вже було підписано відповідний наказ. Народний депутат неодноразово обурювався намірами влади закрити близько 70 шкіл, у яких є проблеми з наповнюваністю.
 
Щоб вирішити цю проблему, він закликав переселенців із Донбасу разом із дітьми їхати на Чернігівщину та селитися там.
 
«Після мого заклику у «Фейсбуці» сюди поїхали сотні переселенців з дітьми. У такий спосіб ми вже зберегли Змітнівську школу в Сосницькому районі. Збережемо й інші школи», — запевнив Ляшко.
 
Нардеп переконаний, що халатне ставлення до освіти — це свідома політика влади, спрямована на дебілізацію українців. Та пообіцяв добиватися збільшення видатків на освіту з держбюджету, щойно Верховна Рада повернеться з канікул.
 
«Влада домагається, щоб українці стали малоосвіченими, безграмотними, тобто дешевою робочою силою. Я не можу інакше пояснити спроби забрати у студентів стипендії, переведення фінансування профтехучилищ на місцеві бюджети, масове закриття шкіл», — наголосив Ляшко. 
 
Політик зазначив, що його донька навчається у 7 класі звичайної київської школи та вступатиме до українського вишу, на відміну від дітей Президента, Прем’єра, міністрів та інших чиновників.
 
«Їм до лампочки якість нашої освіти, бо вони своїх дітей навчають за кордоном і, очевидно, своє майбутнє з Україною не пов’язують», — підкреслив нардеп. Ляшко наголосив, що потрібно піклуватись про дітей із простих сімей та не позбавляти їх можливості навчатись та реалізовувати себе в Україні.
 
«Ми повідбиваємо руки тим, хто хоче забрати у студентів стипендії», — підсумував лідер Радикальної партії.