Десять століть під церквою

Десять століть під церквою

Днями у селі Ступниця Львівської області зайшли унікальне древнє городище. Впродовж трьох днів львівські археологи й історики спільно з польськими науковцями досліджували ці місця. Вперше за багато часу для розкопок було використано сучасний унікальний пристрій — сканер, що бачить вглиб на півтора метра. Таким чином дослідники відсканували близько гектара території.

Перша присяга

Перша присяга

Майже вісім сотень пластунів зібрались на святкування 104-ї річниці з дня складання присяги першими учасниками Пласту у Львові минулої суботи біля пам’ятника Тарасові Шевченку. А починалися урочисті заходи з ранкового молебню у соборі святого Юра.

Поножовщина

Поножовщина

В Ужгороді жорстоко вбили двох студентів з Індії, третій юнак лише дивом залишився живим. Втікачів — подружню пару та їхнього знайомого, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні тяжкого злочину, — затримали на кордоні зі Словаччиною.

Жага миру

Жага миру

Незвичайний вантаж у зону АТО відправили вінницькі волонтери. Окрім традиційних харчів, ліків та медичного обладнання, на Донбас повезли саджанці яблунь.

Незламна

Незламна

Минає тиждень з моменту, відколи полонена льотчиця Надія Савченко розпочала чергове сухе голодування після оголошення вироку в її справі. В українки вже з’явилися помітні симптоми зневоднення: суха шкіра, білі ясна та язик. Окрім того, вона вiдчуває слабкість у тілі, не піднімаються до потрібної норми тиск і температура.

Авдіївка у вогні

Авдіївка у вогні

Ескалація насильства та кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі, з моменту оголошення перемир’я в 2015 році, досягла безпрецедентного рівня, констатують у Європейській службі зовнішньополітичної діяльності. Утім в ЄС традиційно обмежуються закликом до всіх сторін конфлікту вжити заходів щодо деескалації ситуації і в повній мірі виконувати свої зобов’язання, згідно з Мінськими угодами.

Сепаратисти «Перлини»

Сепаратисти «Перлини»

Відзначення чергової річниці визволення Одеси від німецько-фашистських загарбників 10 квітня закінчилося сутичками та застосуванням поліцейськими сльозогінного газу. По різні сторони знову були радикали, яким муляли очі «колорадські» стрічки, та сепаратисти, які вигукували проросійські гасла.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Конфіскований Айсберг

Конфіскований Айсберг

Сталось це на найбільшому в кримській столиці гуртовому ринку сільськогосподарської продукції — «Кримському привозі» — уранці. В операції, окрім поліцейських спецпризначенців ( їм залишили попередню українську назву «Беркут»), були задіяні представники ФСБ, прокуратури, міграційної служби і Росспоживнагляду.

Всі статті рубрики