Андрійкова перемога

Андрійкова перемога

Дуже приємна новина — одужав чотирирічний Андрійко Семиліт із Черкас. Цей мужній маленький хлопчик став відомий тим, що разом зі своєю мамою Альоною виготовляв іграшкових сніговичків, аби зібрати кошти на дороговартісне лікування від онкологічного захворювання у білоруській клініці («УМ» про це розповідала).

Тернополяни хочуть пам’ятник... «бабусі Шапокляк»

Тернополяни хочуть пам’ятник... «бабусі Шапокляк»

Бабуся ця, правда, не та, що з популярного колись дитячого мультика, а цілком реальна, яка впродовж останніх років була колоритним персонажем тернопільських вулиць. Звали стареньку жінку Альбіна Михайлівна Собків і про її минуле життя майже нічого не відомо, хоча чутки ходили різні — приміром, що наче після якоїсь великої особистої трагедії стала вона «трохи не в собі».

Весна буде. Колись

Весна буде. Колись

Експерти NASA на підставі даних, отриманих із космічних супутників, визначили, що минулий лютий став найтеплішим місяцем на Землі за всю історію спостережень. Учені називають причиною цього рекорду поєднання потужного прояву так званого «ефекту Ель-Ніньйо» з процесами антропогенного глобального потепління.

Парад зради

Парад зради

Розмах свята чітко вписувався в межі визначеної металевими рамками і детекторами, через які мали пройти всі без винятку — від пенсіонерів до акредитованих за російськими законами медійників -— площі Леніна і маршруту (а це якихось 300-400 метрів) проходження колони від неї проспектом Кірова до будівлі парламенту.

Папірці з двоголовою куркою

Папірці з двоголовою куркою

На Донбасі не очікується швидкого вирішення не лише безпекового, а й політичного питання. Раніше сепаратисти, за вказівкою Кремля, насамперед наполягали на проведенні фейкових виборів на окупованих територіях наприкінці квітня, а не на припиненні вогню й відновленні українського закону і правопорядку на охоплених безміром територіях. Нині ж вони вже самі відсувають переспективу волевиявлення підконтрольного їм населення на пізніший час.

Воля ваша

Воля ваша

До оголошення вироку суду Надії Савченко залишається кілька днів — уже наступного понеділка судді почнуть зачитувати вердикт. Наразі стан полоненої українки поступово поліпшується, вона п’є воду та вживає сухе харчування. Тим часом захисники льотчиці не сидять без діла.

«Сірі вовки» їм товариші

«Сірі вовки» їм товариші

За словами координатора громадянської блокади Криму Ленура Іслямова, обидва батальйони виконуватимуть накази Генштабу України, а також надаватимуть допомогу митникам та офіцерам поліції з охорони правопорядку на російсько-українському кордоні на території Херсонської області.

Всі статті рубрики