Шлагбаум — транзиту

Шлагбаум — транзиту

Ще три тижні тому Польща заборонила рух російських вантажівок своєю територією. Термін попередніх міждержавних угод завершився, а нові документи з Кремлем на знак солідарності з Україною через агресію Москви країна вирішила не підписувати.

У суботу — не ходи

У суботу — не ходи

Міносвіти днями оприлюднило офіційні рекомендації з приводу того, як навчальні заклади повинні надолужувати пропущені через карантинні заходи навчальні дні. Згідно з документом, школи можуть перенести початок весняних та літніх канікул, але загальна тривалість відпочинку протягом навчального року має бути не меншою за 30 днів, а все навчання у школах має завершитися не пізніше 1 липня, зазначили в МОН.

Гуси прилетіли

Гуси прилетіли

Учора було Стрітення. У дошкільному дитинстві це свято нам пояснювали просто — у цей день зима на одній стежці зустрічається з весною. І якщо весна виявиться сильнішою і переможе у боротьбі, казала бабуся, то зима відступить і прийде тепло.

«Золотий» дах

«Золотий» дах

У Черкасах — черговий скандал. Цього разу в халепу вскочили чиновники Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської облдержадміністрації, коли купували квартири для ветеранів АТО. Першим у тому, що тут щось не зовсім чесно, засумнівався депутат Черкаської міськради Ярослав Нищик.

Ворог готує вторгнення?

Ворог готує вторгнення?

Усе більше розвідданих засвідчують, що Росія готується до відновлення активних наступальних бойових дій на Донбасі. За словами представника ГУР Міноборони Вадима Скібіцького, РФ знову нарощує запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів на окупованих територіях України.

Прецедент «Широкого лану»

Прецедент «Широкого лану»

Минулими вихідними сплив термін остаточного облаштування на полігоні «Широкий лан», відведений керівництвом Генштабу ЗСУ командуванню скандально відомої 53-ї бригади. Умови утримання бійців перевіряла спеціальна робоча група Міноборони, члени якої учора мали повернутися до Києва з офіційними результатами інспекції, після чого у військовому відомстві обіцяють «організаційні та кадрові рішення».

Непатріотичні «патріоти»

Непатріотичні «патріоти»

Власником та адміністратором низки антивладних, а на перший погляд, нібито патріотичних спільнот у соціальних мережах «Вконтактє» та «Фейсбук» є росіянин Сергій Жук. Таку інформацію опублікували журналісти інформаційної агенції «Укрінформ» після спільного розслідування з однією з провідних ІТ-компаній України.

Всі статті рубрики