«Драстуйте, я ваш дядя»

«Драстуйте, я ваш дядя»

Скандал у південному місті спалахнув після того, як конкурс на високу посаду раптово виграв помічник колишнього першого заступника міністра інфраструктури України Андрій Соколов. Адже з усіх п’яти претендентів на цю посаду переміг чоловік, про якого досі було відомо тільки те, що він є «правою рукою» керівника комісії Міністерства інфраструктури України для проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств.

«Подвійний» удар

«Подвійний» удар

Днями в центрі Вінниці вдосвіта, о 4:15, коли по місту їздять лише поодинокі машини, на перехресті вулиць Соборна (центральна) та Театральна зіткнулися два автомобілі. У результаті ДТП загинув 22-річний вінничанин. За життя 21-річного пасажира ведуть боротьбу лікарі.

Сніг, мороз, тепло і сонце

Сніг, мороз, тепло і сонце

Відучора холодна повітряна маса в Україні почала повільно відступати у східному напрямку, а з заходу стало переміщатися вологе і відносно тепле повітря атлантичного походження. Без опадів найближчими днями буде лише в західній частині, у більшості північних областей пройде невеликий сніг, у Карпатах і Прикарпатті — мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу.

З МЕРкантильних міркувань

З МЕРкантильних міркувань

Не без скандалу обійшлося на чергових виборах голови Асоціації міст України. Він виник між чинними очільниками Львова та Києва. Перед голосуванням за кандидатуру мера Києва Віталія Кличка на посаду голови Асоціації пролунала пропозиція розглянути також кандидатуру мера Львова Андрія Садового. Але голосування за його кандидатуру не було.

400 квадратів розбрату

400 квадратів розбрату

У Львові розгорівся скандал навколо приміщень, в яких багато років розташовувався Російський культурний центр. Майже 400 квадратних метрiв площі по вулиці Короленка передали ще в 1990 році Товариству друзів російської та української культур імені Пушкіна.

Свідки не свідчать

Свідки не свідчать

Учора в російському Донецьку продовжили слухати свідків захисту у справі льотчиці Надії Савченко. Судові засідання, які відновилися після різдвяних свят, вирізняються напруженою атмосферою, оскільки усі свідки з України. За словами адвокатів Савченко, вони приїздять у Росію на свій страх і ризик.

Винуватий Міккі Маус

Винуватий Міккі Маус

Президент Петро Порошенко твердо вірить у те, що «повернення українського суверенітету на Донбас має відбутися у 2016 році». На його думку, відбутися це має дипломатичним, а не військовим шляхом. Президент додає, що падіння курсу російського рубля — це «ціна, яку платить агресор за безвідповідальні дії».

Океан обурення

Океан обурення

Цьогорічний День Соборності не обійшовся без традиційних урочистостей. Орденом Свободи відзначили поета, перекладача Дмитра Павличка та співака Святослава Вакарчука, орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня — політика, народного депутата чотирьох скликань Володимира Філенка, орденом «За заслуги» I ступеня — директора державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» Іллю Ємця.

Всі статті рубрики