«Владна коаліція продемонструвала свою повну недієздатність»

27.11.2015
Сьогодні виповнюється рік із часу першого засідання Верховної Ради восьмого скликання, на якому було оголошено про створення нинішньої коаліції, обрано спікером Володимира Гройсмана та затверджено кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду Прем’єр-міністра. Як наголосив голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко, рік роботи коаліції продемонстрував її абсолютну недієздатність та неефективність створеного нею Кабінету Міністрів.

 

«Цей рік в економіці ознаменувався катастрофічним падінням рівня життя людей, безробіттям, зростанням цін і головне — відсутністю перспектив. Парламент запам’ятався скандалами, сутичками і бійками. Це беззаконня в парламенті сприяє зростанню напруги в суспільстві, коли агресія стає нормою. Це підігріває криміногенну ситуацію в країні, яка набуває загрозливих масштабів», — зазначив Юрій Бойко з парламентської трибуни.

За його словами, результатом широко розрекламованих урядових реформ стала відсутність у людей впевненості у завтрашньому дні, оскільки ситуація в країні тільки погіршується, а влада не робить нічого для того, щоб зупинити економічну кризу. «Більшість українців не можуть планувати своє майбутнє навіть на місяць вперед через зростання тарифів і інфляцію. Чинна влада веде країну до катастрофи, парламент не здатний приймати ефективні рішення, а уряд імітує реформи, зводячи їх до урізання соціальних виплат та підвищення тарифів», — наголосив народний депутат. Саме тому, за його словами, Опозиційний блок вважає, що цей Кабінет Міністрів має бути відправлений у відставку, а парламентська коаліція повинна відзвітувати перед народом про результати своєї роботи за рік.

Юрій Бойко також зазначив, що, незважаючи на критичну економічну і соціальну ситуацію в Україні, уряд не поспішає з поданням до парламенту проекту державного бюджету на 2016 рік. «Зрозуміло, що він не буде прийнятий вчасно. Це робить заручниками, разом з населенням, новообрані органи місцевої влади, що спричинить невиконання ними їх обов’язків перед людьми. І все це відбувається на тлі стрімкого зубожіння населення», — заявив Юрій Бойко.

Він також застеріг парламентську коаліцію від повторення ситуації з прийняттям бюджету в минулому році, коли голосування за основний фінансовий документ країни відбувалося під ранок, за кілька днів до Нового року. «Щоб не повторилося того ганебного явища, яке було минулого року: коли з голосу, з урядової ложі, було зачитано щось подібне до номерів, і це викликало обурення всього парламенту», — сказав Юрій Бойко.

Голова фракції також наголосив, що затягування з поданням бюджету до парламенту унеможливлює розробку місцевих бюджетів, що може викликати проблеми по всій країні, а не тільки в Міністерстві фінансів чи Міністерстві економіки. «У нас пройшли місцеві вибори — дуже багато на місцях нових людей, нових керівників, якщо вони не отримають чітких бюджетних показників, вони будуть дезорієнтовані», — підкреслив народний депутат. Він також наголосив, що до парламенту необхідно терміново викликати Прем’єр-міністра і міністра фінансів для того, щоб прискорити подання бюджету.

За його словами, ще одним важливим питанням, яке має розглянути Верховна Рада на поточному тижні, повинно стати встановлення нової ренти на газ. «В правлячій коаліції не можуть поділити піарівські лаври з цього приводу. Ми вважаємо, що сьогодні дуже важливо прийняти це рішення. Правляча коаліція, будь ласка, поділіться піарівськими лаврами, але необхідно приймати цей закон, щоб відкрити дорогу до зменшення тарифів», — резюмував Юрій Бойко.

Під час свого виступу керівник фракції Опозиційного блоку не оминув увагою й загострення воєнного конфлікту на сході України. Провину за відновлення бойових дій Юрій Бойко повністю поклав на парламентську коаліцію. Він наголосив, що українці найбільше хочуть миру і спокою, а цього досягти можна, тільки виконавши Мінські угоди. «Весь світ вимагає виконання Мінських угод, а український парламент стоїть осторонь. Неодноразові заклики Опозиційного блоку розглянути пакет законопроектів по Мінських угодах залишилися без відповіді.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>