ТАЛАНти й шанувальники

ТАЛАНти й шанувальники

Нова книга Світлани Талан про війну «Оголений нерв» представляла Україну на найбільшому у світі книжковому ярмарку у Франкфурті-на-Майні. Авторка шести романів, кожен з яких став українським бестселером, переможниця міжнародного конкурсу «Коронація слова», розповіла «УМ» про страшні дні окупації, роман, який в Росії вважають фашистським, про зраду «своїх» людей і чому у дні окупації Сiверськодонецька найбільшою мрією було побачити український прапор.

Розмальовуємо стіни

Розмальовуємо стіни

У центральній частині Києва, по вулиці Лесі Українки, 36б, з’явився мурал, який, можливо, потрапить до Книги рекордів Гіннесса. Висота муралу, створеного австралійським художником Гвідо Ван Хелтеном, — 43 метри, на ньому зображена русява дівчина в українській вишиванці. За словами голови Печерського району Сергія Мартинчука, це настінне зображення є найвищим у Європі.

Нерви «Молодості»

Нерви «Молодості»

Фестивальний тиждень попередніх років для численних шанувальників «Молодості» минав у щоденному вирішенні питання: як скласти власний маршрут, аби не пропустити найцікавішого? Дуже часто, ретельно склавши власну програму і побувавши на кількох сеансах, ввечері доводилося визнавати, що якусь фестивальну цікавинку ти таки проґавив.

Всі статті рубрики