Студентська «упирівка»

Студентська «упирівка»

Потреби України в донорській крові значно зросли у зв’язку з подіями на сході. Під час війни кожна капля крові на вагу золота, тому дефіцит життєво важливої рідини може мати трагічні наслідки. Приємно усвідомити, що в нашій країні є люди, які розумiють: кожна здача крові врятує чиєсь життя. У нас наразі відсутня загальнонаціональна база донорів. Саме тому молоді кияни об’єдналися в громадську організацію «Свіжа кров», яка має за мету допомогти державі створити сучасну донорську службу та ліквідувати нестачу крові.

Під захистом ктуби

Під захистом ктуби

У Львівській галереї мистецтв відкрили експозицію приватних єврейських документів. Серед них — ктуба XVIII—XIX століть, украдена в Італії. Ктуба — це єврейська шлюбна угода, яка укладається під час церемонії одруження та зобов’язує чоловіка піклуватися про свою дружину. Знайшли цінні експонати випадково в 2010 році в палаці Потоцьких серед купи старих афіш. Як ктуба з Італії опинилася у Львові, науковці довго досліджували. На думку історика Сергія Кравцова, до міста їх привіз лікар Марек Райхенштайн, який свого часу колекціонував твори мистецтва.

Драма на узбіччі

Драма на узбіччі

У вівторок о першій годині ночі справжня драма розігралася неподалік міста Ватутіне на Черкащині. Там на автодорозі Звенигородка—Ватутіне в дорожньо-транспортній пригоді загинули троє молодих людей та травмувалися двоє.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кому винні, пробачайте

Кому винні, пробачайте

\На східному фронті нові жертви війни: позавчора ввечері внаслідок обстрілу бойовиками «ДНР» позицій ЗСУ в районі населених пунктів Піски та Опитне (ворог відкрив вогонь з району Донецького аеропорту) загинув один український вояк.

Пред’явіть свій... пластик

Пред’явіть свій... пластик

Звичний для нас синій паспорт-книжечка поступово відійде в історію — замість нього вже розроблено документ нового зразка, повідомили у прес-центрі Державної міграційної служби. Заміна паспортів на нові ID-картки відбуватиметься поступово — протягом найближчих 5 років, але перші такі картки в експериментальному режимі громадяни України зможуть отримати вже з 1 січня 2016-го.

Всі статті рубрики