Кому винні, пробачайте

28.10.2015

\На східному фронті нові жертви війни: позавчора ввечері внаслідок обстрілу бойовиками «ДНР» позицій ЗСУ в районі населених пунктів Піски та Опитне (ворог відкрив вогонь з району Донецького аеропорту) загинув один український вояк. Штаб АТО не підтверджував цю бойову втрату аж до учорашнього ранку, адже високопосадовці України вже звикли повторювати, що мирне врегулювання на Донбасі відбувається без жертв. Утім захисникам України все ще заборонено відкривати вогонь у відповідь на провокаційні обстріли терористів.

Станом на учора, згідно з повідомленями штабу АТО, українські військові продовжували вдосконалювати свої позиції, проводили навчання та завершували підготовку техніки до переводу на зимовий період експлуатації. Сьогодні ж планується відведення артилерії калібром до 100 мм.

За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики, окрім регулярних випадків відкриття вогню з кулеметів та гранатометів на передньому краї, «продовжують вести спостереження за позиціями сил АТО з нейтральної смуги практично на всіх ділянках лінії розмежування сторін».

«Поновилися снайперські обстріли позицій сил АТО в районі Мар’їнки, східніше Шумів, південніше Попасної, у районі міста Щастя, на ділянці між Широкиним і Заїченко», — зазначає координатор групи «ІС», нардеп Дмитро Тимчук. За його словами, на Луганщині ворог перекинув з боку Красного Луча у бік Лутугиного 4 установки систем залпового вогню «Град». Тоді як у бік Донецька окупанти перекидають танки «Т-72М» на трейлерах.

На самій окупованій території Донбасу триває «парад маразмів». Ватажки самопроголошеної «ДНР» повідомили міжнародну організацію «Лікарі без кордонів» про «відкликання акредитації та негайне припинення діяльності». Представники організації вже висловили стурбованість цим рішенням бойовиків, яке «позбавить тисячі людей необхідної для порятунку життів медичної допомоги».

Ватажок «ДНР» Олександр Захарченко також заявив, що члени підконтрольних йому бандформувань не повертатимуть кредити, взяті в українських банках. Особливу увагу Захарченко приділив кредитам, які взято в банку «Приват», що належить олігарху Ігорю Коломойському, проти якого (як проти Президента Порошенка) бойовики днями запровадили власні «персональні санкції».

«Коломойському борги віддають тільки боягузи. Донецьк завжди приходить за своїм. Все майно Коломойського вже наше», — заявив Захарченко.

У свою чергу ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький, який днями «доручив» старанно «заглушити» сигнали українського телебачення в окремих окупованих містах і селах, каже, що українське телебачення зможе працювати в «ЛНР» лише якщо українські канали «будуть показувати правдиву картину» подій.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>