Запопадлива КИРИЛиця

Запопадлива КИРИЛиця

Минуло більше двох тижнів, як у російському Донецьку розпочали розгляд справи Надії Савченко по суті. За цей час із 59 заявлених свідків обвинувачення допитали лише 12 осіб. Попри це, ледь не всі свідки дають суперечливі покази.

Господи, помилуй!

Господи, помилуй!

«Прилетіла з Києва сумна звість: помер поет і бард Андрій Панчишин, з яким ми разом — а ще з Віктором Морозовим і Тарасом Чубаєм — творили театр «Не журись» Це повідомлення львівського письменника Юрка Винничука на сторінці у «Фейсбуці» сколихнуло інтернет.

Захисти захисників, Богородице!

Захисти захисників, Богородице!

«Покрова накриває траву листям, землю — снігом, воду — льодом», кажуть у народі. А відтепер і всі захисники та захисниці Вітчизни, як колись козаки та воїни УПА, будуть під покровом Святої Богоматері, свято якої здавна надзвичайно шанувалось українцями. Тож цей день став для України апогеєм мужності, героїзму і віри. «14 жовтня Покрову Пресвятої Богородиці — ще січовики-запорожці зробили своїм військовим святом.

А ворог провокує

А ворог провокує

У зоні конфлікту на Донбасі бойовики наразі не демонструють жодного поступу щодо виконання Мінських домовленостей. Це стосується не лише відводу танків і гармат (які мали б уже бути відведені на окупованій Луганщині), а й забезпечення повного доступу інспекторів СММ ОБСЄ на території, контрольовані терористами.

Не хлібом єдиним

Не хлібом єдиним

У ніч на 6 жовтня в районі села Чонгар у Херсонській області невідомі пошкодили бетонну електроопору на високовольтній лінії «Мелітополь—Джанкой». Потужності несправної лінії майже одразу перебрала на себе повітряна лінія 330 кВ «Каховка—Джанкой».

Що написано пером...

Що написано пером...

Епістолярний жанр у Вінниці перед кожними виборами попередніх років перетворювався зі способу вітання на зброю масового ураження. Із поштових скриньок подоляни виймали чимало псевдолистів від кандидатів у президенти, депутати; листівок із виведенням на чисту воду конкурентів тощо.

Мороз і сонце, день осінній

Мороз і сонце, день осінній

Зима цьогоріч навідалась в Україну набагато раніше, ніж зазвичай. Похолодання, котре вже відчули на собі українці, не припиниться. Синоптики знову прогнозують поступове зниження температури у найближчі дні. За даними Гідрометцентру, вдень термометр покаже +8...+13 градусів, а вночі заморозки сягнуть -1...— 3°С.

Всі статті рубрики