«Ліва» нафта

«Ліва» нафта

За останні три місяці — це найбільша партія контрабандної нафти, яку вдалося «взяти» співробітникам податкової міліції України. Пальне виявили на одному з державних підприємств Херсона під час проведення обшуку резервуарів.

Лемківські радість і печаль

Лемківські радість і печаль

В урочищі Бичова Монастириського району Тернопільщини відбувся XVI Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини», присвячений 70-річчю депортації представників цієї української народності з її споконвічних земель на території сучасної Польщі.

І пиво, і до пива

І пиво, і до пива

Схоже, грандіозні плани з розвитку промислового потенціалу на чималій ділянці землі (близько 11 га) в промисловій зоні «Вінницький індустріальний парк» нарешті можуть втілитися. Першою ластівкою індустріального поштовху на території, що її ще в 2007 році виділила під промислову забудову Вінницька міська рада, стане один із провідних у Східній Європі виробників холодильного та пивоварного обладнання — харківський холдинг UBC Group Ігоря Гуменного.

Без зброї

Без зброї

Зовсім небагато часу залишилося до 24-ї річниці Незалежностi України, тож бійці Нацгвардії готуються до військового параду і тренують свою стройову ходу щодня по шість годин. Уже більш як тиждень на території авіаційного заводу імені Антонова 300 військових, половина з яких — курсанти Національної академії НГУ, а інші — особовий склад батальйону почесної варти, підтягують стройову підготовку та парадні розрахунки під керівництвом досвідчених офіцерів.

На тверезу голову

На тверезу голову

Виявляється, і працівники ДАІ страждають від того, з чим борються, — вони також збивають пішоходів. Унаслідок наїзду автомобіля начальника районної державної інспекції у Вінницькій області постраждала 19-рiчна дівчина.

Кремлівський «сценарій» для українського режисера

Кремлівський «сценарій» для українського режисера

Справа українського режисера все більше нагадує гостросюжетний детектив про кримських терористів, які хотіли підпалом двох офісів та знесенням пам’ятника вождю пролетаріату дестабілізувати ситуацію на півострові, а спробами записати окремих громадян до лав «Правого сектору» залякати мешканців Криму.

Пусті розмови і цілодобови бої

Пусті розмови і цілодобови бої

Учора Президент Петро Порошенко терміново скликав Військовий кабінет. Це першим повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який несподівано залишив засідання колегії Мінінформполітики, щоб не запізнитися на Банкову. За даними джерел в адміністрації Президента, Військовий кабінет при РНБО розглядав ситуацію на лінії зіткнення в зоні АТО і результати останніх переговорів у Мінську.

Громадяни українці

Громадяни українці

У вівторок, 4 серпня, Президент Петро Порошенко підписав Указ про надання громадянства і вручив паспорти громадян України росіянці Марії Гайдар і російському журналісту, колишньому головному редактору видання «Forbes-Україна» одеситу Володимиру Федорину.

Всі статті рубрики