Фальсифікатом тхне

Фальсифікатом тхне

Уже четвертий день не вщухає пожежа на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» в селі Крячки, що за 30 км на південь від столиці. Її вже встигли порівняти з такими техногенними аваріями у світі, як-от вибух нафтовидобувної платформи у Мексиканській затоці та аварія на заводі Shell у Кельні.

Сам собi виконроб

Сам собi виконроб

Перші символічні цеглини у підмурок будинку для учасників АТО заклали днями у Черкасах по вулиці Ватутіна. «Цей п’ятиповерховий дім на 94 квартири стане першим в Україні, який зведуть за новітніми будівельними технологіями. Одно-, дво- та трикімнатні квартири матимуть площу від 43 до 90 квадратних метрів», — розповідає «УМ» В’ячеслав Литовченко, керівник ГО «Вільна європейська країна», що є ініціатором проекту.

Васильків гуртується

Васильків гуртується

Масштабна пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» — зачепила насамперед її працівників, вогнеборців та мешканців із навколишніх сіл. «Уже за кілька годин люди почали гуртуватися і передавати рятувальникам та постраждалим усе, що потрібно: респіратори, ліки, гарячу їжу, молоко.

Презумпція... вини?

Презумпція... вини?

Сьогодні у Володимир-Волинському районному суді має продовжитися слухання справи військовослужбовців уже розформованої 51-ї окремої механізованої бригади, яких звинувачують в ухиленні від військової служби. «УМ» уже неодноразово писала про перипетії навколо долі бійців, які минулого літа потрапили під нищівний вогонь російських «Градів» під Червонопартизанськом Луганської області й змушені були перейти кордон РФ, щоб вижити.

Стіна вiд здичавiлих

Стіна вiд здичавiлих

Оборонні роботи зi спорудження укріплень та захисних ліній, котрі брала на себе Черкащина, успішно виконані. Якість оборонних споруд інспектувала спеціально створена комісія, котра виїжджала на Донбас на чолі із заступником голови Черкаської облдержадміністрації Юрієм Сасом.

Не за гроші — за державу

Не за гроші — за державу

Учора Президент Петро Порошенко відвідав Донецьку область, зокрема його чекали в Маріуполі. Вочевидь саме через цей візит учора було відновлено рух транспорту по автодорозі «Слов’янськ — Донецьк — Маріуполь» від міста Волноваха до Донецька та у зворотному напрямку. Прикметно, що в день приїзду глави держави бойовики вже традиційно розпочали шалений обстріл позицій сил АТО з мінометів та великокаліберних кулеметів у селищі Широкине, що неподалік Маріуполя. Під час бою з ворогом загинув боєць полку «Азов».

Всі статті рубрики