Чорна свобода ціною життя

Чорна свобода ціною життя

Книга, яка стала світовим бестселером, а за версією впливового британського порталу OnePoll.com визнана однією із 10 найбільш надихаючих книжок світу за всю історію людства, тепер перекладена і українською мовою. «Довгий шлях до свободи» — це автобіографія першого чорношкірого президента ПАР Нельсона Мандели, роман, який розкриває усі таємниці життя одного із найбільших борців за свободу ХХ століття, людини, яку не вдалося зламати.

І Мухаммед став Шарлі

І Мухаммед став Шарлі

Як уже не раз зазначалося останніми днями, своєю гучною акцією в редакції французького сатиричного журналу «Шарлі ебдо» терористи досягли мети, цілком протилежної тій, яку (очевидно) переслідували. Замість залякати цивілізований світ — навпаки, змусили його ще більш радикально об’єднатися в боротьбі з тероризмом, що засвідчив багатомільйонний «Марш єдності» в Парижі минулої неділі.

Ласкаво просимо до Кирзбекістану!

Ласкаво просимо до Кирзбекістану!

Чудова й гостинна країна десь у Середній Азії (єдина прикрість — немає виходу до моря) чекає туристів з усього світу й водночас дещо побоюється приходу «зелених чоловічків», що прийдуть «захищати російськомовне населення» після того, як про неї активно почала писати російська преса... Усе це — про Кирзбекістан.

Демократія в стилі диктатора

Демократія в стилі диктатора

В Іспанії набирає обертів обурення законом «Про безпеку», який у середині грудня минулого року, винятково голосами депутатів від правлячої Народної партії, ухвалив парламент. Відтоді у Барселоні, Мадриді та інших великих містах країни відбуваються перманентні демонстрації й акції протесту.

Пекельна підземка

Пекельна підземка

Одна людина загинула та 84 госпіталізовано після задимлення, що виникло позавчора на одній зі станцій жовтої лінії метро у Вашингтоні. Як повідомляє FoxNews.com, двоє потерпілих перебувають у критичному стані.

Всі статті рубрики