Валити Леніна

Валити Леніна

«Розіп’ятий хлопчик таки знайшовся. У Слов’янську. Щоправда, він не зовсім хлопчик, але...». Так відреагували користувачі соцмереж на фото, де пенсіонер, розставивши руки, намагається захистити пам’ятник Леніну від десятків активістів, які два дні поспіль намагалися позбавити Слов’янськ одіозного знаку радянської епохи.

Віють вітри, віють буйні...

Віють вітри, віють буйні...

Цими вихідними різдвяний настрій жителям Західної України трішки зіпсував буревій, який був такої сили, що зривав дахи та вивертав дерева з корінням. На Львівщині пориви вітру сягали 15-20 м/с, а подекуди доходили і до 23 метрів за секунду. Чимало лиха стихія накоїла в Самбірському, Миколаївському, Радехівському та Буському районах.

Де коза рогом...

Де коза рогом...

Українці зустрічають новий рік двічі — офіційно з шампанським і неофіційно — з веселими піснями і рядженими. 13 січня вся родина збирається на щедру вечерю з неодмінними узваром та кутею, яку цього разу можна варити на молоці й заправляти вершковим маслом.

Наказано вижити

Наказано вижити

Скоро мине місяць, як українська льотчиця Надія Савченко оголосила голодування. За її словами, це єдиний доступний для неї спосіб добитися правосуддя. З початку голодування її перевели в одиночну камеру з умивальником, ліжком та телевізором. Український консул, який днями відвідав полонянку, зазначив, що Надія схудла майже на 10 кілограмів, але тримається.

Подарунок для порятунку

Подарунок для порятунку

Нині Польща є одним із найпослідовніших «адвокатів» України в ЄС. Та й польські волонтери від початку Майдану активно підтримували українців. От і вчора у столиці біля Михайлівського собору було урочисто освячено реанімобілі, які польські волонтери подарували українським бійцям.

Українцям потрібна перемога

Українцям потрібна перемога

Переважна більшість українців (62,8%) упевнені, що воювати за Донбас варто до перемоги. Серед причин, зокрема, й така: тому що «це — територія України, на якій живуть українські громадяни». Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Усім дідам дід!

Усім дідам дід!

Михайло Безпалько — один iз найпопулярніших акторів Тернопільського обласного академічного драмтеатру імені Т. Шевченка і його ветеран. Сьогодні йому вже 76 років, з яких понад 50 він віддав сцені, зігравши близько трьох сотень різних ролей. Але однією з найулюбленіших залишається роль новорічного Діда Мороза, у якого він також перевтілюється щозими, починаючи з 1957-го.

Всі статті рубрики