Не стріляйте в журналіста

Не стріляйте в журналіста

Україна несподівано для всіх цього року розділила з Іраком сумне друге місце у щорічному рейтингу найнебезпечніших для преси країн, який оприлюднив міжнародний Комітет захисту журналістів. За даними експертів, за цей рік в Україні загинуло семеро медійників — п’ятеро репортерів та двоє працівників ЗМІ. Більше тільки в Сирії, де цьогоріч убили 17 репортерів.

Неоподаткованi Дiди

Неоподаткованi Дiди

У Черкасах казкові персонажі, які в новорічні свята зароблятимуть на розвагах, мають відзвітувати податковій. Саме таке звернення оприлюднила Державна податкова інспекція у місті Черкаси, в якому нагадала Дідам Морозам, Снігуронькам та іншим казковим персонажам, котрі з нагоди Нового року та Різдва планують театралізовані виступи на корпоративах, що своїми прибутками з державою треба ділитися.

Замах на «робiнгудiв»

Замах на «робiнгудiв»

Це вже вкотре за місяць Одеса здригається від вибухів. Першим був магазин національної символіки «Патріот». Потім постраждали волонтери з «Сотні Далії Северин», що збирали допомогу бійцям у зону АТО. Далі були два вибухи, які чули в різних частинах міста, але походження яких так і не з’ясували.

Небезпечна «Картопелька»

Небезпечна «Картопелька»

Майже сім десятків людей із Тернополя та районів області потрапили на лікарняні ліжка з різного ступеня отруєннями кондитерськими виробами, і майже третина з них — діти. Біда прийшла разом iз тістечками «Рафаело», «Картопелька», тортом «Наполеон» та іншими популярними солодощами, придбаними в різних торгових точках, але виготовленими одним виробником.

«Бук» чи не «Бук»?

«Бук» чи не «Бук»?

Представники голландської та української слідчої групи, які досліджують обставини катастрофи Боїнга-777 у липні на території Донбасу, оприлюднили інформацію про хід розслідування. Вони все більше схиляються до версії, що літак був збитий терористами з ракетно-зенітної установки «Бук».

Коли Мінськ «говорить», міни вибухають

Коли Мінськ «говорить», міни вибухають

Коли цей номер «УМ» готувався до друку, в Мінську саме мали розпочатися переговори тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Україну, як і раніше, представляв другий Президент Леонід Кучма. Але, окрім нього, до української групи ледь не в останній момент було включено Віктора Медведчука — одного з найодіозніших політиків минулого, відомого своєю проросійською позицією.

Харкiв хворий на ГЕПАтит

Харкiв хворий на ГЕПАтит

Учора харківських активістів, які безуспішно намагалися потрапити на засідання міської ради, біля парадного під’їзду мерії зустріли три кордони екіпірованих міліціонерів. Відчуття дежавю з недавніх часів ще більше посилилося всередині управлінської будівлі, яку чиновники буквально наводнили хлопцями спортивної статури, зовні подібними до горезвісних «тітушок».

Всі статті рубрики