Повернення «колишнього»: поразка чи перемога?

Повернення «колишнього»: поразка чи перемога?

Фаворит другого туру президентських перегонів у Тунісі Беджі Каїд ес-Себсі заявив про свою перемогу. Всі оголошені в неділю пізно увечері результати екзит-полів підтверджують, що лідер світської партії «Нада Туніс» («Поклик Тунісу») обігнав чинного президента Тунісу Монсефа Марзукі з результатом від 55,5% до 56,5% голосів.

«Ідеальна» демократія

«Ідеальна» демократія

Позавчора в Узбекистані відбулися вибори до Олій Мажлісу (національного парламенту) та органів місцевого управління. Хоча їх результат був відомий заздалегідь, але голосування було фактично обов’язковим. Тож уже в неділю ввечері глава ЦВК Узбекистану Мірза-Улугбек Абдусаломов відрапортував, що у виборах узяли участь більше 18 мільйонів виборців, тобто більше 88%.

Не вчіть ученого!

Не вчіть ученого!

Дії турецької влади, яка неухильно відходить від політики легендарного Кемаля Ататюрка, що перетворив Туреччину з ісламської на світську державу, викликають обурення не лише в Євросоюзу, а й усередині країни. Минулої суботи викладачі турецьких шкіл та вузів у столиці країни Анкарі вийшли на акцію протесту проти спроб президента й уряду примусово ісламізувати систему освіти.

Вибори по-грецьки

Вибори по-грецьки

Сьогодні члени грецького парламенту голосують у другому турі виборів президента, які мають відбутися у три етапи. Якщо главу держави не оберуть 29 грудня, на яке запланований третій тур, залежній від кредиторів країні загрожує урядовий колапс.

Коли диктатор — союзник

Коли диктатор — союзник

Росія, зусиллями свого єдиного й беззаперечного лідера Володимира Путіна, втрачає навіть найближчих союзників. Що вже там казати про якусь Кубу, яка минулого тижня підклала Москві свиню, вперше за понад півстоліття примирившись зі США, якщо навіть соратники по Митному союзу — Білорусь і Казахстан — відкрито заявляють про підтримку України.

І Казахстан туди ж

І Казахстан туди ж

Ще не вистигла злітна смуга прохолонути після відльоту з Києва президента Білорусі Олександра Лукашенка, як із робочим візитом до столиці України завітав його соратник по Митному союзу з Росією, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Він завітав на Банкову вчора і також із запевненнями в дружбі й підтримці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики