А Ленін «пішов погуляти»

А Ленін «пішов погуляти»

Був в Одесі біля автозбирального заводу на вулиці Отамана Чепіги симпатичний пам’ятник. Встановлений у 1957 році біля адміністративного корпусу заводу, він зображав «вождя світового пролетаріату» Володимира Леніна, який на лавочці мирно розмовляв із «великим пролетарським письменником» Максимом Горьким.

Привиди захвилювалися

Привиди захвилювалися

Тернопільське регіональне відділення Фонду держмайна України оприлюднило інформацію про можливість здачі в оренду чотирьох незвичайних споруд. Двох старовинних замків — у селах Сидорів Гусятинського та Висічка Борщівського районів, та двох релігійних споруд, збудованих ще у п’ятнадцятому столітті — єврейської синагоги в райцентрі Гусятин та католицького костелу в Залізцях Зборівського району.

Битва екологів

Битва екологів

У Черкасах набирає обертiв скандал навколо приміщення Будинку природи, яке належить обласній організації Українського товариства охорони природи. За ці квадратні метри йде битва між черкаськими екологами та представниками центральної президії Українського товариства охорони природи.

Царські нащадки

Царські нащадки

Левиця Маргоша та лев на ймення Цар відтепер можуть сміливо претендувати на звання найбільшого в Європі сімейства рідкісних берберських левів. У селі Щасливцеве, що на Арабатській Стрілці, у сафарі-парку п’ятирічна Маргоша народила відразу трьох дитинчат: двох «хлопчиків» і одну «дівчинку». Для неї це вже третій приплід, i кожного разу народжувалося по троє малюків.

«Майдан» проти «Антимайдану»

«Майдан» проти «Антимайдану»

В Одесі почалися судові слухання у справі організації масових заворушень 2 травня, які призвели до загибелі людей. Нагадаємо, що в цей день у центрі Одеси відбулися сутички між прихильниками «єдиної України» і «федералістами».

«Золотi» iнвалiди

«Золотi» iнвалiди

Родина власкора газети «Урядовий кур’єр» Світлани Галаур уже більше тижня живе у справжнісінькому кошмарі. У їхньому багатоповерховому будинку невідомі зловмисники пошкодили домофон і вхідні двері, зламали вхід на горище 14-го поверху, перерубали електрокабель і мережі iнтернету.

Щоб не змерзли

Щоб не змерзли

На огорожі перед будівлею Посольства Канади в Україні відучора висять плакати-подяки, розмальовані в синьо-жовтi та біло-червоні кольори національних прапорів країн із написами: «Дякуємо за підтримку», «Не словом, а ділом», «Мерсі». Так небайдужі кияни висловили свою вдячність уряду Канади, який передав 3 тисячі комплектів зимової військової форми українським бійцям в АТО.

Всі статті рубрики