Щоб знав агресор

Щоб знав агресор

У селі Княжа Криниця Черкаської області тамтешня православна громада, котра налічує більше 700 прихожан, гуртом вирішила змінити юрисдикцію парафії Успіння Пресвятої Богородиці Московського патріархату на Київський. «Це перша парафія на Черкащині, котра прийняла таке рішення.

Під знаком Симоненка

Під знаком Симоненка

Гідно відзначити 8 січня наступного року 80-річчя з дня народження Василя Симоненка вирішили на Черкащині, де свого часу поет жив, працював і де він був похований. На спеціальному засіданні, участь у якому взяли представники творчих спілок області, було запропоновано оголосити на Черкащині наступний рік роком Василя Симоненка і відзначити його без помпезності та офіціозу.

Як на тім, на конверті

Як на тім, на конверті

Укрпошта порадувала своїх шанувальників новими патріотичними конвертами, прикрашеними автентичними українськими вишивками. Колекція отримала назву «Моя країна». До набору входить 25 конвертів, кожен з яких прикрашений оригінальним орнаментом.

Деградація Чокраку

Деградація Чокраку

Торік «УМ» на прикладі озера Аджиголь поблизу Феодосії, де донедавна добували лікувальні грязі для місцевих санаторіїв, детально писала про реальний стан цілющих солоних озер не лише Керченського (їх там найбільше), а й усього Кримського півострова. Вони страждають через техногенний вплив, точніше — у них банально зливають промислові, каналізаційні стоки.

Безпечний букет

Безпечний букет

У ніч iз суботи на неділю тернопільські кладовища мали вражаючий вигляд — майже на кожній могилі горіли свічки, причому на більшості їх було по кілька, а на деяких навіть більше десятка. Але до модного Хелловіна це жодного стосунку не мало. Як відомо, 1 листопада Римо-католицька церква святкує День усіх святих, а наступного дня поминає всіх померлих.

Всі статті рубрики