Як на тім, на конверті

05.11.2014
Як на тім, на конверті

Укрпошта порадувала своїх шанувальників новими патріотичними конвертами, прикрашеними автентичними українськими вишивками. Колекція отримала назву «Моя країна». До набору входить 25 конвертів, кожен з яких прикрашений оригінальним орнаментом. У колекції представлено і Крим, і Луганську та Донецьку області. Орнаменти підбирали та фотографували в київському Музеї Івана Гончара. Тут представлені фрагменти жіночих та чоловічих сорочок, рушників, а з Криму — жіноча хустка. Все — кінця ХІХ — початку ХХ століття.  «Цією ідеєю Укрпошта показує, що Україна — велика держава, вона неподільна і кожен регіон є її невід’ємною частиною. Кожна область має свої певні традиції та звичаї, кожна — особливий. Це і надихнуло нас на створення таких конвертів», — говорять «УМ» у прес-службі Укрпошти.

Такі конверти мають бути у кожному відділенні Укрпошти, де є філателічна крамничка. Тираж невеликий — лише 10 тисяч наборів. Кожен набір коштує 9 гривень. «На мою думку, це просто-таки привід пишатися! Мій фаворит — павич iз херсонського рушника», — пише на своїй сторінці в соцмережі журналістка зі Львова Атена Черкезова.

До речі, Укрпошта вже неодноразово проводить акції на підтримку миру та єдності в Україні. З нагоди Всесвітнього дня пошти також випущено тематичні синьо-жовтi конверти під назвою «Україна — єдина країна, единая страна». Пізніше в різних областях відбулися акції, коли всі бажаючі писали листи з побажаннями миру, а тоді ці послання відпускали в небо, прив’язавши до повітряної кульки.