Під знаком Симоненка

05.11.2014

Гідно відзначити 8 січня наступного року 80-річчя з дня народження Василя Симоненка вирішили на Черкащині, де свого часу поет жив, працював і де він був похований. На спеціальному засіданні, участь у якому взяли представники творчих спілок області, було запропоновано оголосити на Черкащині наступний рік роком Василя Симоненка і відзначити його без помпезності та офіціозу.

Аби популяризувати постать Василя Симоненка і його поезію, до ювілею поета колектив обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка планує поставити біографічну театральну виставу. Також в обласному центрі має з’явитися вулиця імені Василя Симоненка. Серед «кандидатів» на перейменування — черкаські вулиці Котовського, Леніна та Фрунзе.

В інтернеті з’явиться «Симоненківський блог», де будуть зібрані всі відомості про поета, а на вулицях — зовнішня реклама з цитатами творів Василя Симоненка. Також до ювілею має бути реконструйовано музейну кімнату «Робочий кабінет Василя Симоненка».

Йшлося й про необхідність упорядкувати меморіальну дошку Василю Симоненку на будівлі газети «Черкаський край». «Ми вже працюємо над цим, і до ювілею поета там буде висіти нова, професійно зроблена бронзова меморіальна табличка», — запевнив начальник управління містобудування і архітектури облдержадміністрації Василь Дмитренко.

На пропозицію голови Черкаської обласної ради Валентини Коваленко вирішено видати невеличку збірку патріотичних поезій Василя Симоненка, актуальних і для нашого буремного часу. «Книжечка має бути невеличкого формату, щоб її було зручно носити з собою. Цю збірку планують видати великим накладом і відправити бійцям на фронт для підняття бойового духу. Також пропонували видати окремим виданням казки Василя Симоненка й оновлену книгу спогадів про поета», — повідомили «УМ» у прес-службі Черкаської обласної ради.