Навіки в Гімалаях

Навіки в Гімалаях

Сходження лавин у Гімалаях — не рідкість. Але до такої масштабної трагедії вони не призводили давно. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, у результаті лавини, спричиненої тривалими заметілями й великою сніговою масою, у центральному Непалі в районі піку Аннапурна, що за 200 кілометрів від Катманду, загинуло щонайменше 32 людини.

Навколо світу за 25 років

Навколо світу за 25 років

До Берліна тріумфально повернувся після навколосвітньої подорожі автомобілем 76-річний німець Гюнтер Холторф. Ця новина не була б особливою — зрештою, мандри навколо світу зараз не рідкість, — якби не той факт, що гер Холторф вирушив у подорож іще 1989 року, невдовзі після падіння Берлінської стіни.

У колі союзників з агресором

У колі союзників з агресором

Боротьба з бідністю і захист прав людини, турбота про навколишнє середовище і харчова безпека людства — учасникам дводенного форуму «Азія—Європа» (АСЕМ), що стартував учора в італійському Мілані, буде що обговорити. До фінансової столиці Італії з’їхалися понад 50 глав держав та урядів на чолі з керівництвом Євросоюзу — президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

Всі статті рубрики