Кільце стискається

Кільце стискається

Одразу після інавгурації новообраний Президент Петро Порошенко обіцяє представити план врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. А доти антитерористична операція на сході держави йде за планом, погодженим із поки що ще в.о. Президента Олександром Турчиновим. Останній розгорнув неабияку діяльність в останні дні перебування у кріслі глави держави: особисто побував у зоні бойових дій та дав добро на початок перекриття східного кордону України (зокрема, у центральній частині Луганської і на півдні Донецької областей), щоб прискорити локалізацію терористів.

«Месьє посол, передайте Путіну...»

«Месьє посол, передайте Путіну...»

«Звільніть Олега Сенцова», «Сенцов — режисер, а не терорист», «Віддайте нам Сенцова, собі залиште Міхалкова» — з такими гаслами на підтримку звільнення режисера Сенцова громадські активісти днями пікетували посольство Франції. Місце пікетування обрано невипадково, оскільки сьогодні у Франції відбудуться заходи, присвячені 70-річчю висадки військ союзників у Нормандії. На святкування запрошено і президента Росії Володимира Путіна. Звернення пікетувальників прийняла перший секретар посольства Жюлі Фор.

У гості до нардепа

У гості до нардепа

Народні обранці мають як ніхто опікуватися бідами свого народу. І саме вони першими мали б відгукнутися на проблеми біженців, які зараз масово тікають із гарячих точок на сході. А якщо не хочуть самі, то їх варто про це гарно попросити. Схоже, така тенденція шириться Україною, оскільки після того, як група біженців оселилася в будинку тепер уже колишнього депутата Олега Царьова, невідомі навідалися до оселі родини іншого екс-регіонала, Володимира Олійника.

«Стерильне» свято

«Стерильне» свято

Місту користі, як перекладається назва кримської столиці з грецької, 7 червня виповнюється 230 років. Однак не через цю круглу дату по периметру центру міста, точніше на вході до «стерильної зони», як це визначено відповідним розпорядженням мерії, встановлять аж вісім КПП.

А ви де були в час Майдану?

А ви де були в час Майдану?

Намети і шини впоперек дороги — так зараз виглядає вулиця навпроти приміщення прокуратури Сумської області. Громадські активісти, серед яких більшість — представники партії «Свобода» та Самооборони, 5 червня почали акцію, яку оголосили безстроковою.

Заручники війни. Інформаційної

Заручники війни. Інформаційної

У Ростовській області та ще кількох прикордонних з Україною областях вводиться режим надзвичайної ситуації. Причина — небачений наплив біженців зі сходу України, які шукають у Росії притулку. Принаймні, таку картину намалювали російські ЗМІ з посиланням на слова уповноваженого з прав дітей при президентові Російської Федерації Павла Астахова.

Всі статті рубрики