Різдвяне «моржування»

Різдвяне «моржування»

Уже майже три десятиріччя поспіль «моржі» зі всієї України на Різдво з’їжджаються на берег Каламітської затоки, щоб разом дати старт початку нового зимового купання у морі. Цього разу відчайдухи своїми загартованими тілами розтинали хвилі біля євпаторійської набережної імені Горького. Кожен з учасників акції обирав прийнятну для себе дистанцію і тривалість перебування у воді, температура якої сягала 8 градусів. Вік самих учасників теж мав широкий спектр — від десяти до вісімдесяти восьми років.

Нова радiсть стала i новий рекорд

Нова радiсть стала i новий рекорд

Учора у Львові тисячі людей взяли участь у символічному різдвяному флеш–мобі. «Нова радість стала» та «Добрий вечір тобі, пане господарю» хором заспівали вертепи, творчі колективи, звіздарі разом iз містянами, туристами та міським головою.

Ми не доїдаємо

Ми не доїдаємо

Українці не доїдають. Не доїдають багато. Мешканці однієї з найбідніших країн Європи дозволяють собі погуляти на широку ногу кілька разів на рік — страв готуємо так багато, що після Нового року та Різдва їх доводиться викидати на помийницю. Згідно з дослідженням агентства AgriSurvey, результати якого цитує УНІАН, з новорічного столу кожної сім’ї викидається 4,8 кг харчів.

Чекаємо хрещенських морозів

Чекаємо хрещенських морозів

Природа відхилилася від споконвічних народних традицій — різдвяних морозів не було. Зате синоптики обіцяють, що друга хвиля морозів — хрещенських — таки надійде. З початку наступного тижня по всій Україні поступово холоднішатиме, а 16 січня прийде арктичний циклон, який гарантує морози, кажуть в Укр­гідрометцентрі. На півночі та сході країни синоптики обіцяють навіть 15–градусний мороз, щоправда, переважно вночі. В інших регіонах очікують максимум 6–10 градусів нижче нуля.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ілліч на мотузці

Ілліч на мотузці

У Бердичеві, що на Житомирщині, міліція розшукує винуватців повалення пам’ятника Леніну. Він довгий час стояв на території однієї з бердичівських шкіл, аж доки в ніч перед Різдвом його не скинули з постаменту невідомі. Як повідомляє прес–служба Управління МВС України в Житомирській області, повалення пам’ятника відбулося близько першої години ночі.

Реiнкарнацiя церкви

Реiнкарнацiя церкви

На Різдво жителі села Івківці Чигиринського району на богослужіння вперше за багато років поїхали не до сусіднього Мотронинського монастиря, а слухали службу Божу в рідній Свято–Покровській церкві. Адже відтепер в їхньому населеному пункті є свій храм, якого не було тут більше 80 років. І його селяни відбудували власним коштом. У новий храм жителі села принесли ікони, дерев’яний хрест та книги зi старої церкви, які довгі роки зберігали у своїх родинах.

Заховався у бідоні

Заховався у бідоні

Дитина стала жертвою власної необережності: поки батьки були на Рiздво в церкві, хлопчик вирішив сховатися від них у 30–літровому бідоні, де зазвичай зберігали молоко. Коли малюк зрозумів, що опинився в пастці, став кликати на допомогу. Батьки знайшли свою перелякану дитину лише через три години. Спочатку спробували визволити його самотужки, але швидко зрозуміли, що без допомоги рятувальників не обійтися. Мати терміново викликала бригаду ДСНС.

Всі статті рубрики