Феміністка, коханка, матір

Феміністка, коханка, матір

Вона закінчила лише чотири класи народної школи.  Володіла польською, німецькою та українською. Грала на фортепіано, цитрі, дримбі, добре малювала, каталася верхи на конях, займалася в аматорському театрі й хотіла стати професійною актрисою. Ольга Кобилянська в юності була пристрасною брюнеткою з оксамитовими очима, цікавилася новинками моди, мала вишуканий смак і до старості зберегла струнку фігуру.

Як принцеса забажає

Як принцеса забажає

Її називали ясним сонцем королівської родини. Не лише британські піддані — жителі всього світу милувалися доброю усмішкою принцеси Діани, будь то її весілля з Чарльзом, чергова гуманітрана місія або ж відверте інтерв’ю про нелегкі стосунки членів королівської сім’ї.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Попередній рейтинґ Шевченківки:

Попередній рейтинґ Шевченківки:

«Українська літературна газета» зорганізувала обговорення прозових творів, висунутих на здобуття Шевченківської премії. На «круглий стіл» запросили літературних критиків з інших медій та експертів «Книжки року» (головний редактор «УЛГ» Михайло Сидоржевський — також експерт «КР»).

Короткий курс історії України:

Короткий курс історії України:

Наразі є багато нарікань на якість підручників із історії України та на книжки з цієї тематики загалом. Можливо, такі претензії небезпідставні, бо історію України, потрібно вчити не з бромом, а за книжками справжніх патріотів. Саме вони висвітлюють найпотаємніші закутки історії, котрі приховувати різноманітні загарбники.

Кобилянську на ювілей залишили без хати

Кобилянську на ювілей залишили без хати

Кілька місяців тому, готуючись до 150–річчя з дня народження Ольги Кобилянської, Чернівецька облдержадміністрація звернулася до людей із проханням перерахувати на спеціальний рахунок у банку гроші на ремонт Літературно–меморіального музею письменниці в Чернівцях та садиби в селі Димка Глибоцького району.

Всі статті рубрики