НОВИНИ ПЛЮС

27.11.2013

«Подвійна бухгалтерія» і новий музей Лесі Українки

Міністерство закордонних справ України клопочеться про будівництво нового приміщення для музею Лесі Українки у місті Сурамі, що в Грузії. З клопотанням виділити кошти на цю будову МЗС звернулося до уряду України, повідомила прес–служба народного депутата Олександра Бригинця. Будівництво планують завершити до 2021 року, коли відзначатимуть 150–ту річницю від дня народження великої Лесі. «МЗС прозвітувало, що до кінця 2013 року за рахунок коштів спонсорів планується виготовити проектно–кошторисну документацію на будівництво, та й саме будівництво також фінансуватиметься за рахунок спонсорів. Тобто з одного боку Міністерство говорить, що Музей будуватиметься за гроші спонсорів, з іншого — просить передбачити відповідні гроші в держбюджеті», — підмітили у прес–службі Бригинця.

За домовленістю із місцевою владою Грузії, замовником будівництва нового приміщення музею виступатиме товариство Лесі Українки, яке очолює колишній мер Сурамі пан Гоголадзе.

Ліна Костенко стала лауреатом Міжнародної премії ім.Ковча

Ліна Костенко стала лауреатом міжнародної відзнаки імені Омеляна Ковча «за внесок у розвиток діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, благодійної діяльності, за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму», повідомляє радіо «Свобода». Церемонія вручення відбудеться 26 листопада у Римі.

Лауреатами стали також благодійниця, педагог і громадський діяч Зеня Кушпета з Канади, дослідник історії євреїв у Східній Європі, професор ізраїльського Університету Бен–Гуріона Шимон Редлих і християнська Спільнота Святого Егідія, яка діє у понад 70 країнах світу.

Комітет із вшанування пам’яті Блаженного Священномученика Омеляна Ковча було засновано у 2010 році. Зусилля Комітету мають на меті сприяти втіленню ідей Омеляна Ковча задля міжнаціонального, міжконфесійного та міжрелігійного діалогу, пропагування толерантності, популяризації соціально–корисної та благодійної діяльності.