Протестуйте! Страсбург дозволив

Протестуйте! Страсбург дозволив

Україна має сплатити 2000 євро штрафу громадянину Михайлу Шмушковичу як компенсацію за порушення його права на свободу зібрань. Відповідне рішення днями ухвалив Європейський суд iз прав людини (ЄСПЛ). У 2009 році Михайло Шмушкович подав до Одеської мерії заяву на проведення мирного пікету, а після акції його звинуватили в тому, що такі заявки потрібно подавати за 10 днів, і оштрафував на 170 грн.

Другий дар Абдураїма

Другий дар Абдураїма

Уперше Абдураїм Деміраяк безкоштовно збагатив фонди Бахчисарайського історико–культурного заповідника і його Ханського палацу ще 1997 року. Тоді археолог і меценат передав кримській установі 195 предметів із власної колекції — монети періоду Кримського ханства, Золотої Орди, а також різноманітні європейські медалі.

Діти — любити чи бити?

Діти — любити чи бити?

Про права дітей у нашій державі згадують лише двічі на рік: 1 червня та 20 листопада, у всесвiтнiй День спiльних дiй в iнтересах дiтей.

Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Юкіе Мокуо зазначає, що у світі триває насильство над дітьми.

Язик доведе

Язик доведе

Народний депутат Олесь Доній, який є ініціатором цього незвичного проекту, розповів «УМ», що безкоштовні курси української вже діють у столиці, а також Кіровограді, Кременчуці, Херсоні, Луганську, Севастополі, низці інших міст. «На підході» Дніпропетровськ, Одеса, Маріуполь.

Згадали все

Згадали все

39 відсотків українців, опитаних Фондом «Демократичні інціативи», сказали, що їхні родичі постраждали від великого голоду 1932—33 років. Така сама кількість респондентів заявили, що в їхніх сім’ях ніхто не помер і не потерпав від Голодомору. 22% сказали, що нічого про це не знають.

Майдан до Європи

Майдан до Європи

Українці мають примусити Президента зробити все задля підписання Угоди про асоціацію з ЄС і допомогти нашій країні ввійти до Європи. Із таким закликом у переддень чергової річниці Помаранчевої революції звернулися до громадян Герой України Левко Лук’яненко, народний артист Лесь Танюк, провідник ОУН Богдан Червак i кобзар Тарас Компаніченко.

Мавроді, до побачення!

Мавроді, до побачення!

Учора Верховна Рада схвалила у першому читанні проект Закону про заборону фінансових пірамід. Покарання за створення цих аферистичних структур, а також за залучення до них коштів нових «адептів» передбачено серйозне.

Україна може стати новатором

Україна може стати новатором

Свої «п’ять копійок» щодо перспектив підписання угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі вчора «вставив» під час брифінгу і Генпрокурор Віктор Пшонка. Оскільки «каменем спотикання» для угоди є питання Юлії Тимошенко, керманич Різницької не міг обійти цієї теми, адже ГПУ продовжує розслідувати стосовно екс–Прем’єрки низку кримінальних проваджень.

Наливайте, бо перевіряють!

Наливайте, бо перевіряють!

Кількість контролюючих органів, які час від часу активно втручаються у роботу українських заводів, фабрик і просто будь–якої структури, що може отримувати прибуток, вже давно перейшла межі здорового глузду. Як і підхід цих «перевірок» до виконання своїх службових обов’язків.

Всі статті рубрики