Не росіяни і не Роксолани

Не росіяни і не Роксолани

Про українську культуру пересічні турки знають завдяки Роксолані чи, скоріш, завдяки нашумілому серіалу про Роксолану. Проте для тих, хто хоча б бачив кілька серій, є очевидним, що і там нічого українського (крім кількох перекручених пісень) не було.

«Шахтар» у грі!

«Шахтар» у грі!

Футбольний клуб «Шахтар» уклав ліцензійний договір з компанією Electronic Arts Inc. «Гірники» будуть представлені в одній із найбільш популярних світових комп’ютерних ігор FIFA–14 від EA Sports з автентичною емблемою, формою та ігровим складом.

Обірвалася «НИТКА»?

Обірвалася «НИТКА»?

Як передали вітчизняні інформ­агенції з посиланнням на «РІА «Новости», Росія офіційно поінформувала українську сторону про те, що, починаючи з 2014 року і в подальшому, не планує використовувати полігон «НИТКА» для підготовки льотчиків в інтересах авіації військово–морського флоту РФ.

Суд інший — суть та сама?

Суд інший — суть та сама?

Справу про побиття і зґвалтування жительки Врадіївки (Миколаївська область) Ірини Крашкової розглядатиме Первомайський районний суд Миколаївської області. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Миколаєва, повідомляє «Радіо «Свобода».

Випити море

Випити море

Хто відпочивав останніми роками в цьому курортному селищі, либонь, добре знає, якої гостроти тут набула проблема питної води. Цьогоріч далася взнаки низька наповненість через спекотне літо Феодосійського водосховища, звідки вода магістральним трубопроводом через гори дістається спочатку Коктебеля, Судака, а далі за залишковим принципом «напуває» Новий Світ.

У природи є лиха погода

У природи є лиха погода

Осінь прийшла неочікувано, ще наприкінці літа, і пролилася дощами. Учасникам студентської компанії «Виклик» набридло терпіти сірість осінніх днів. Разом із студентською радою університету «КПІ» вони вирішили додати яскравості у буденне життя.

Потепління буде...

Потепління буде...

Незважаючи на холодний дощовий минулий тиждень, синоптики прогнозують найближчим часом по всій території України потепління. Погоду цього тижня будуть визначати антициклони з північного сходу та невеликі циклонічні утворення з південного заходу.

Відлетів до Вирію...

Відлетів до Вирію...

Учора в Києві поховали письменника і публіциста Сергія ­Плачинду. Він помер 7 вересня на 86–му році життя.
Сергій Петрович Плачинда народився 18 червня 1928 на хуторі Шевченко, що на Кіровоградщині. Розкуркулена родина його батька була змушена залишити стіни рідної хати й тікати до Масляниківки, де сім’я пережила весь жах Голодомору.

Банкомат не «по зубах»

Банкомат не «по зубах»

Мабуть, грабіжники вважали, що пограбувати банківську філію в селі значно легше, ніж у місті. Тож для ранкового нападу обрали звичайний банкомат у селищі Стрижавка, що неподалік Вінниці. Але не так сталося, як гадалося.

Засудили — i собаки не гавкнули

Засудили — i собаки не гавкнули

«УМ» розповідала про трагедію, що сталася у серпні на Черкащині, в райцентрі Маньківка. Там двоє хлопчиків — п’яти і дев’яти років — забралися погуляти на територію приватного підприємства, не звернувши увагу на те, що на парканi висiло попередження: «У дворі собаки!».

Всі статті рубрики