А українська мрiя — потiм?

А українська мрiя — потiм?

16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР оголосила День прийняття Декларації про державний суверенітет святом — Днем незалежності, але в цій якості він відзначався один раз — 16 липня 1991 року. 24 серпня того ж року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, і саме ця дата стала новим святом — Днем незалежності України.

Хто не хоче перевиборів?

Хто не хоче перевиборів?

У Партії регіонів помітили, що в опозиції міняється думка щодо перевиборів у проблемних округах. У той час як «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» зробили все можливе, щоб, з огляду на низьку політичну активність населення, не допустити вибори влітку, «регіонали» запевняють, що їх влаштовує будь–яка дата.

Імпотенція, панове?

Імпотенція, панове?

У літній політичний штиль, що традиційно триває щороку приблизно з середини липня до середини серпня, багатостраждальна Тернопільська обласна рада так і ввійшла в стані паралічу, а область (єдина в Україні) — без бюджету. Нагадаємо читачам, що сесії не відбуваються ще з кінця минулого року через постійну відсутність кворуму. А останній неможливо забезпечити — в основному, через неявку депутатів від ВО «Свобода» — таким чином вони протестують проти того, що територiальна виборча комiсiя (ТВК) уже третій рік (!) неспроможна ввести в раду 19 їхніх колег, що були в списках наступними після вибулих унаслідок перемоги на виборах у міську та районні ради. Раніше «УМ» уже не раз повідомляла про хід цих колізій, зокрема і про те, що ще в лютому Центрвиборчком розпустив попередню обласну ТВК за бездіяльність, замість неї було створено нову, проте і їй хронічно не вистачає кворуму для надання статусу новим депутатам.

Футбольна несвобода

Футбольна несвобода

Інцидент стався під час недільної програми «Профутбол», коли Віктор Леоненко, колишній гравець клубу «Динамо», а тепер футбольний експерт досить гостро відповів на запитання ведучого програми Ігоря Циганка щодо дострокової перемоги «Шахтаря» у чемпіонаті України, який тільки розпочався. Експерт зазначив, що «Шахтар» може просто все купити, домовитися. Відразу після передачi керівник управління спортивних проектів «1+1 медіа» Степан Щербачов написав відкритого листа на адресу президентів «Шахтаря» та «Динамо» з вибаченнями та заявами, що телеканал не підтримує думки та висловлювання Леоненка. «Редакція програми «Профутбол» приносить свої вибачення за висловлювання експерта нашої програми Віктора Леоненка та поведінку в цій програмі нашого ведучого Ігоря Циганка щодо клубу «Шахтар».Також ми вважаємо образливими слова Леоненка на адресу президента клубу ФК «Динамо» Ігоря Суркіса і просимо вибачення за це», — йдеться у листі Щербачова.

Всі статті рубрики