Незаперечний доказ

Незаперечний доказ

У машині таксиста Сергія Рябіненка знайшли кров, яка належить 29–річній жорстоко зґвалтованій і побитій двома співробітниками місцевої міліції Ірині Крашковій. Як розповів заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфименко, слідчі дії йдуть дуже активно i невдовзi буде оприлюднено результати безлічі експертиз, зокрема й ДНК.

Убитий чи живий?

Убитий чи живий?

У місті Сміла Черкаської області серед білого дня безслідно зник тамтешній житель Василь Врадій. Чоловік мав прийти на засідання суду як потерпілий у кримінальному провадженні стосовно трьох оперуповноважених Смілянського міськвідділу міліції, які його катували («УМ» про це писала). Але безвісти зник перед початком судового розгляду. Де він і що з ним трапилося — не знають ні родина чоловіка, ні його адвокат.

«Біоресурси» міністра Табачника

«Біоресурси» міністра Табачника

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора вранці близько тисячі студентів Національного університету біоресурсів та природокористування провели під Кабміном мітинг. Як повідомив «УМ» Олександр Кривенко, один iз пікетників, студенти протестують проти переведення їхньої альма–матер під юрисдикцію Кабінету Міністрів. «Ми вимагаємо скасувати відповідне розпорядження уряду і вимагаємо зустрічі з міністром освіти Дмитром Табачником, котрий, як ми знаємо, є ініціатором такої ухвали», — розповідає Олександр.

Команда для розвороту

Команда для розвороту

За твердженнями політологів, українська влада вже морально готова погоджуватися на пропозиції росіян щодо Митного союзу. Затримка лише за обґрунтуванням цієї ідеї для широкого загалу. На вчорашньому засіданні уряду Прем’єр–міністр України Микола Азаров зробив у цьому напрямi величезний крок уперед. Тобто пояснив пересічним українцям, що треба зробити, аби нинішнє покращення у державі стало ще бурхливішим, яскравішим — і незворотнім.

Кривавий рейс

Кривавий рейс

Жахлива дорожньо–транспортна пригода сталася вчора зранку поблизу села Воля на Волині. Рейсовий автобус, який перевозив пасажирів за маршрутом Луцьк—Шацьк, зiткнувся з болгарським туристичним автобусом. Останній перевозив 50 громадян Республіки Білорусь, з яких 40 — діти віком до 16 років, на відпочинок до Болгарії. За даними автостанції «Луцьк», на рейсовий автобус було продано лише вісім квитків, тож загальна кількість пасажирів встановлюється, оскільки їхало понад 20 осіб.

Як роздовбують скриньку Пандори

Як роздовбують скриньку Пандори

Волиняни неоднозначно сприйняли повідомлення про можливий приїзд до Луцька польського президента Броніслава Коморовського. Коли стало відомо, що Віктор Янукович не зможе приїхати до Луцька, а Броніслав Коморовський не відмінив свою поїздку, пристрасті стали наростати. Народний депутат України і лідер обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів виступив із заявою, у якій застеріг, що візит Коморовського може спровокувати загострення українсько–польських відносин. На цю заяву польська сторона відповіла, що Броніслав Коморовський приїде на Волинь як приватна особа, а заява Вітіва, мовляв, віддзеркалює лише його персональне бачення, а не позицію всієї політсили, яку він представляє. «Дії «Свободи», — розповів «УМ» по телефону Анатолій Вітів, — залежатимуть від рішення нижньої палати польського парламенту в оцінці волинських подій». Як відомо, таке рішення Сейм має ухвалити у п’ятницю, 12 липня. «На зустрічі в облдержадміністрації та з польськими дипломатами ми відстоюємо позицію, що під час виступів не має бути жодних політичних оцінок тих подій, якщо приїхали молитися й шанувати пам’ять загиблих. Якщо справді говорити про формат примирення, то польський президент мав би відвідати й одне з українських сіл, спалених поляками», — аргументує «свободівець».

Отруєна практика

Отруєна практика

У середу впродовж доби до інфекційного відділення Канiвської центральної районної лікарні «швидка» доправляла студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Загалом станом на вчора було госпіталізовано 31 майбутнього філолога та геолога з однаковими симптомами — високою температурою, нудотою, блювотою та діареєю.

Усі груди в дукачах!

Усі груди в дукачах!

У Духовно–культурному центрі Свято–Успенського кафедрального собору Полтавської єпархії УПЦ Київського патріархату відкрили виставку давніх жіночих прикрас ХVІІІ — початку ХХ століть. Виготовлені зі срібла, бурштину, смальти, скла, коралів шийні та нагрудні хрестики, образки, намиста, дукачі представили знані колекціонери українських старожитностей із Черкас та Полтави Сергій Козлов, Юрій Коваленко і Владислав Печерський. Показують їх не лише на засклених демонстраційних стендах, а й на ляльках–мотанках, виготовлених полтавськими майстринями Наталією Свиридюк і Наталією Бортніковою.

Всі статті рубрики