Дружба шпигунству не завада?

Дружба шпигунству не завада?

Вибухова хвиля від інформаційної бомби, вкинутої у ЗМІ колишнім співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом, розходиться все ширшими колами. Зокрема, виявилося, що розвідка США шпигує не лише за власними громадянами. Минулої суботи німецький журнал «Шпігель» повідомив про існування документа, датованого 2010 роком, який свідчить, що спецслужби США підслуховували розмови і читали листування європейських керівників. Зокрема, Агенція національної безпеки США прослуховувала офіси ЄС у Вашингтоні, Нью–Йорку та Брюсселі. Європейський Союз у документі названо «мішенню». Цей документ тижневик отримав від Сноудена.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Убивча демократія

Убивча демократія

«Арабська весна», по завершенні якої єгиптяни й країни Заходу так тішилися «падінню режиму», «приходу демократії» та іншим перевагам «вільного суспільства», не принесла Єгипту щастя. Вибудувана за тридцять років президентства сильною рукою Хосні Мубарака система розвалилася, а для будівництва нової у 85–мільйонної країни, левова частка населення якої перебуває за межею бідності, бракує ресурсів і організованості. Обравши нову владу на перших за багато років демократичних виборах, єгиптяни встигли вже за рік у ній гірко розчаруватися. Тож 30 червня — першу річницю приходу до влади президента–ісламіста Мохаммеда Мурсі — Єгипет відзначив небаченими за розмахом протестами. За різними підрахунками, на вулиці великих міст країни вийшло близько 17 мільйонів людей. Про такі цифри не йшлося навіть під час революції 2011 року.

Американське пекло

Американське пекло

На території кількох штатів США — у Каліфорнії, Неваді та в південних районах Арізони — встановилася просто–таки пекельна спека. Показники термометрів сягають майже +57 градусів за Цельсієм. Рекорд, зафіксований сто років тому в Долині смерті у пустелі Мохаве на півдні Каліфорнії, становив 56,7 градуса. Медики рекомендують літнім людям, дітям та особам із хронічними захворюваннями по можливості не виходити на вулицю в денний час. Уже зафіксовано кілька смертей, спричинених спекою. У найгарячіших регіонах служби швидкої медичної допомоги переведено в екстрений режим, місцева влада скасовує концерти й заходи, що мали відбуватися під відкритим небом.

Одна європейська мрія

Одна європейська мрія

Учора вранці хорвати прокинулися з легким похміллям, зате вже в Європейському Союзі. З 1 липня 2013 року Хорватія офіційно приєдналася до європейської спільноти, ставши 28–м членом ЄС. З цієї нагоди у столиці країни Загребі відбулися бучні святкування — із концертом, феєрверками, шампанським і високими гостями. Привітати неофітів приїхали представники всіх держав Євросоюзу, а також інших держав колишньої Югославії. А президент Литви Даля Грибаускайте подарувала своєму хорватському колезі Іво Йосиповичу майку баскетбольної команди з номером «28» і написом «Одна команда — одна мрія».

Всі статті рубрики