Сирія розбрату

Сирія розбрату

Лідери «Великої вісімки», які вчора другий день засідали у містечку Лох–Ерн у Північній Ірландії, як і прогнозували аналітики, не змогли дійти згоди щодо ситуації в Сирії. Власне, позиція семи «старих» членів G–8 щодо створення перехідного уряду, фактичної підтримки повстанців і відставки президента Башара Асада була повністю одностайною. А президент США Барак Обама прямо заявив, що Штати постачатимуть зброю сирійській опозиції.

Штрафний у ліжку

Штрафний у ліжку

У Франції почався гучний судовий процес, обвинуваченими в якому проходять футбольні зірки, гравці національної збірної Франк Рібері (30–річний півзахисник мюнхенської «Баварії») та Карім Бензема (25–річний нападник клубу «Реал Мадрид»). Футболістів звинувачують у користуванні послугами неповнолітньої повії. Хоча сама «постраждала», нині 21–річна Захія Дехар, запевняє, що жоден із гравців на час їхніх зустрічей не знав про її надто юний вік.

Курс на Червону планету

Курс на Червону планету

Гарантоване місце в підручниках з історії (принаймні космонавтики) і звання першої людини, що ступила на Марс. Чи варта така честь того, щоб навіки розпрощатися зі своїми близькими, батьківщиною й навіть рідною планетою? Відповідь «так» на це запитання дали понад 6300 людей. Саме стільки кандидатів виявили бажання стати учасниками першої місії на Червону планету, яка стартує 2020 року. Але пощастило лише вісьмом із них. Учора Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору Національної космічної агенції США оголосило переможців цього історичного відбору. І вперше рівно половина команди, що вирушить з космічною місією, — жінки.

Всі статті рубрики