Штрафний у ліжку

19.06.2013
Штрафний у ліжку

У Франції почався гучний судовий процес, обвинуваченими в якому проходять футбольні зірки, гравці національної збірної Франк Рібері (30–річний півзахисник мюнхенської «Баварії») та Карім Бензема (25–річний нападник клубу «Реал Мадрид»). Футболістів звинувачують у користуванні послугами неповнолітньої повії. Хоча сама «постраждала», нині 21–річна Захія Дехар, запевняє, що жоден із гравців на час їхніх зустрічей не знав про її надто юний вік.

Футболісти свою провину також не визнають. Але прокуратура наполягає, що 2009 року Рібері двічі користувався послугами Захії — в Мюнхені та Парижі, — заплативши їй за першу зустріч 700 євро. А за другу нібито не платив нічого. При цьому сам Франк, не приховуючи, що спав із дівчиною, наполягає: усе було за добровільною згодою, тож про фінансову винагороду за послугу і йтися не може. І про те, що сексуальна панянка неповнолітня, він теж, мовляв, навіть не підозрював.

Так чи інакше, на імідж вірного батька сімейства ця історія, без сумніву, вплине негативно. У 2006 році Рібері прийняв іслам, одружився з подругою дитинства, алжиркою на ім’я Вахіба, і вже має від неї двох дітей. До слова, скандальна Захія — також алжирка.

Щодо Бенземи, то він нібито заплатив цій самій фатальній дівчині 500 євро за секс іще в травні 2008 року. Якщо Захія справді спала з ним тоді в одному з паризьких готелів, як встановило слідство, то на той час їй не виповнилося ще й 17.

Проституція у Франції легальна, але тільки в тому разі, якщо обом партнерам уже виповнилося 18 років. «Звичайним» сексом можна займатися з 15 років — звісно, за згодою. А от за платні сексуальні послуги, надані неповнолітньою особою, клієнтові загрожує до 3 років ув’язнення та штраф у розмірі 45 тисяч євро.

Ця історія тягнеться ще з 2010 року, коли Рібері й Бензему вперше затримали за причетність до сутенерства. Тоді, щоправда, обох невдовзі відпустили.

«Скромна» панночка Дехар щиро намагається вигородити своїх чи то клієнтів, чи то ні. Проте ця історія їй пішла однозначно на користь. Дівчина прославилася на всю Францію, стала музою кутюр’є Карла Лагерфельда й навіть запустила власну лінію жіночої білизни.

Судові слухання триватимуть щонайменше чотири дні. На вчорашньому засіданні адвокат Рібері (сам футболіст, як і його колега, до суду не з’явився) Карло–Альберто Бруса заявив, що Захія «чудово знала, що робить», подорожувала по всьому світу літаками й брехала про свій вік. «Якщо дівчина сміливо літає літаками, невже ви хоч на мить замислитесь про те, що вона може бути неповнолітньою?» — заявив адвокат в інтерв’ю агенції «Рейтер».

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>