Так розганяли Таксім

Так розганяли Таксім

Прем’єр–міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган недарма попереджав учасників антиурядових виступів про те, що йому «може урватися терпець». Учора вранці на площу Таксім у центрі Стамбула, де розбили свій табір мітингувальники, посунув спецназ. Звільнити площу силовикам було нескладно, адже на ранок людей там залишається зовсім мало — близько тисячі. До такої революційної ситуації, за якої вже й на роботу ходити не потрібно, у Туреччині поки що все ж не дійшло, тому основне життя на стамбульському «Майдані» починається пізно увечері.

Тунгуський метеорит знайшовся?

Тунгуський метеорит знайшовся?

Знаменитий Тунгуський метеорит, походження якого (зокрема, й те, чи був це дійсно метеорит) досі залишалося під питанням, схоже, нарешті знайшовся. Проаналізувавши мінеральний склад мікроскопічних камінців, знайдених у районі Підкам’яної Тунгуски, міжнародна група геологів з України, Німеччини та США дійшла висновку, що це уламки саме того легендарного небесного тіла, вибух якого 30 червня 1908 року за новим стилем повалив дерева на території понад 2 тис. кв. км і був зафіксований обсерваторіями в усіх кінцях світу. Попри неймовірну потужність вибуху і вражаючі руйнування, досі вчені марно шукали бодай якісь сліди тіла, яке стало їх причиною. Здавалося б, це мало бути щось величезне, проте ніяких залишків метеорита, чи хоч би що це було, досі виявити не вдавалося.

Закрите небо

Закрите небо

Авіадиспетчери Франції почали триденний страйк на знак протесту проти намірів Європейського Союзу створити єдиний європейський авіапростір. Як повідомляє сайт туристичних новин «Смак подорожника», диспетчери стверджують, що проект позначиться на безпеці перельотів та на їхніх умовах роботи. У зв’язку з очікуваними проблемами в авіасполученні, перевізників закликали відучора вдвічі зменшити кількість рейсів, які обслуговують найбільші французькі міста.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики